Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a declarat luni, intrebat daca se asteapta sa fie chemat la DNA pentru a explica neregulile sesizate de Corpul de Control al prim-ministrului in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, ca se asteapta ca premierul Victor Ponta sa spuna ca problemele din agricultura si, de altfel, toate problemele de guvernare sunt cauzate de "managementul defectuos al lui Lucian Duta".

Lucian DutaFoto: Hotnews

"Mi se pare anormal ca singurul sistem antifrauda din Romania, care ar aduce cetatenilor 400 milioane euro care se fura anual din sistemul de Sanatate, repet, mi se apre anormal sa fie blocat de prim-ministru impreuna cu finul sau, dl fost presedinte al CNAS, Doru Badescu (presedinte CNAS in perioada mai 2012 - iunie 2013)", a mai declarat Lucian Duta.

Intrebat daca se asteapta ca fie chemat la DNA pentru a da explicatii cu privire la neregulile sesizate de corpul de control al prim-ministrului, Duta a rapuns: "Eu ma astept ca maine dl prim-ministru sa spuna ca agricultura nu merge bine din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duta si poimaine sa spuna ca, in general, mandatul sau nu poate fi dus la capat din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duta".

"Este absolut aberant sa spui acest lucru. In contractul de management al presedintelui Casei Nationale de Asigurari - m-am uitat ieri inca o data pe el - nu scrie nicaieri ca eu sunt raspunzator de profitul Imprimeriei Nationale", a precizat fostul presedinte al CNAS.

Lucian Duta a adaugat ca probabil va fi chemat de procurorii anticoruptie pentru declaratii: "Depinde ce vor considera dansii ca trebuie facut. Nu pot eu sa anticipez ce va face DNA".

Corpul de Control al premierului a anuntat duminica faptul ca va sesiza Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli in atribuirea contractului pentru cardul national de sanatate, cu efecte in neimplementarea proiectului si provocarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, de care ar fi responsabil fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, informeaza Guvernul intr-un comunicat transmis presei.

Lucian Duta a fost presedinte al CNA intre 10 decembrie 2009 si 8 mai 2012.