Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul de revocare din functie a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, dupa ce a fost condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare cu executare.

Anterior, premierul Victor Ponta anuntase ca va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu l-a informat ca "nu doreste sa continue" activitatea in guvern.

"Am discutat cu Relu Fenechiu, mi-a confirmat ca in aceste conditii nu doreste sa continue. Conform Constitutiei, voi propune presedintelui sa ia act de decizie", a declarat Ponta, intr-o interventie telefonica la RTV.

Dupa anuntul facut de premier, Relu Fenechiu declarase pentru gândul.info că nu şi-a depus încă demisia din funcţia de ministru şi că va face acest lucru sambata, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

"Am promis că dacă voi fi condamnat îmi voi da demisia. Mâine o am o discuţie cu premierul, nu pot să îmi dau demisia până nu am o discuţie cu premierul să îi spun situaţia de la minister", a afirmat Fenechiu.

Decretul de revocare din functie a fost publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale la putin timp dupa declaratia publicata de gandul.info.