Premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor, dupa ce Relu Fenechiu l-a informat ca "nu doreste sa continue" activitatea in guvern, in urma condamnarii sale la 5 ani de inchisoare cu executare.

"Am discutat cu Relu Fenechiu, mi-a confirmat ca in aceste conditii nu doreste sa continue. Conform Constitutiei, voi propune presedintelui sa ia act de decizie", a declarat Ponta, intr-o interventie telefonica la RTV.

Acesta a adaugat ca isi va asuma portofoliul de ministru al Transporturilor pana cand PNL va face o propunere pentru aceasta functie.

Intrebat daca ii pare rau ca l-a numit ministru pe Relu Fenechiu, condamnat in prima instanta pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice la cinci ani de inchisoare cu executare, primul ministru a raspuns: "Nu, imi pare rau de condamnare".

"In cele sase luni a fost unul din ministrii cei mai eficienti, a gestionat foarte bine" portofoliul, a argumentat Victor Ponta, adaugand: "Imi pare rau ca pierd un ministru eficient si foarte bun".

In opinia lui Victor Ponta, mentinerea acestuia in guvern pana la pronuntarea unei instante a fost o decizie corecta. "Daca demisiona inainte si era achitat ce faceam, il puneam la loc?", a argumentat acesta, la Antena 3.

Primul ministru nu considera ca aceasta condamnare va genera probleme in raportul MCV realizat de Comisia Europeana.

"Nici vorba de probleme cu MCV, dimpotriva, daca ramanea in functie ar fi fost o problema. Este inca un semn ca toate acele tampenii pe care le auzim zi de zi ca justitia e asuprita de USL sau de guvern sunt doar tampenii", a sustinut Ponta.