Politistii de frontiera suceveni, impreuna cu omologii lor ucraineni, fac cercetari dupa ce, in noaptea de marti spre miercuri, a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, ce transporta din Ucraina in Romania tigari de contrabanda, a declarat presei purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei, Radu Lungu, relateaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, dupa miezul noptii, politistii de frontiera din cadrul SPF Radauti - ITPF Sighetu Marmatiei au observat un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat dinspre Ucraina in Romania, pe directia localitatilor Fratauti - Costisa - Maneuti si, ulterior, s-a intors pe teritoriul tarii vecine. In zona s-a deplasat imediat o echipa operativa care a depistat in apropierea frontierei, intr-un crang din lunca raului Suceava, pe raza localitatii Maneuti, mai multe colete ce contineau 2.997 pachete cu tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana si Republica Moldova.

Totodata, in zona a fost descoperit abandonat un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca BMW, in valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Suceava.

Au fost informate autoritatile ucrainene despre producerea evenimentului, cercetarile fiind continuate de politistii de frontiera in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.