Notele de la Bacalaureat 2013 obtinute de catre absolventii Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti au adus o promovabilitate de 39,6% la acest liceu din Bucuresti. Prin comparatie, promovabilitatea pe tara la BAC 2013 inainte de solutionarea contestatiilor este de 55,4%. Cea mai mare medie obtinuta la Liceul Bolintineanu - cunoscut in urma declansarii anchetei fraudelor la bacalaureat - este 9.13.

Note BAC 2013 - Liceul BolintineanuFoto: edu.ro

265 de absolventi ai Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti, care au terminat clasa a XII-a anul acesta sau sunt din promotii anterioare, au dat examenul de Bacalaureat anul acesta, in sesiunea iunie-iulie. Din cei 265, au promovat BAC-ul mai putin de jumatate, respectiv 105 absolventi.

Cea mai mare medie la Bacalaureat 2013 obtinuta de un elev al Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti este 9.13. A doua nota in topul celor mai bune medii la BAC 2013 la Liceul Bolintineanu este 9.

19 absolventi ai Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu au luat media 8 la Bacalaureat, 45 de elevi au obtinut medii de 7, iar 39 de elevi au obtinut media 6.

Click pe fiecare judet pentru a accesa site-urile inspectoratelor judetene unde s-au afisat notele:

39 de elevi ai Liceului "Bolinteanu" au fost audiati in ancheta fraudelor la bacalaureat

Amintim ca procurorii bucuresteni au audiat, luni, 39 de elevi ai Liceului "Dimitrie Bolinteanu", din totalul celor 46 care confirmasera ca vor veni sa dea declaratii in acea zi in ancheta privind suspiciunile de frauda la bacalaureat. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, Corina Paraschivescu, a declarat pentru Mediafax ca pentru ziua de marti si-au confirmat prezenta la audieri aproximativ 11 de elevi.

Avocatul fostei directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu", care a participat luni la audierea mai multor elevi, a declarat ca doi dintre cei chestionati de procurori au spus ca au auzit ca s-ar fi dat cate o suta de lei, insa acestia nu au stiut unde si pentru cine s-au dat aceste sume.

Parchetul Tribunalului Bucuresti face cercetari pentru fapte de coruptie la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, directoarea unitatii de invatamant, Costica Varzaru, demisa din functie dupa inceperea anchetei, fiind arestata preventiv pentru trafic de influenta.

Anchetatorii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul "Bolintineanu", cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei. In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati in 1 iulie la Politia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii au fost perchezitionati de anchetatori la iesirea din salile de examen, la unii dintre acestia fiind gasite fituici.

Sapte candidati la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda, "copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile", la proba de Limba si literatura romana, anunta, marti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Politistii au mers, pe 5 iulie, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi sa fie dusi la audieri, dupa sustinerea ultimei probe a bacalaureatului. In fata intrarii in curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de parinti care isi asteptau copiii. Unii dintre parinti, nemultumiti ca politistii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul si a-i duce la audieri, i-au huiduit si au reclamat ca acestia fac un abuz.

Ulterior, anchetatorii au renuntat la transportarea cu autocarele a elevilor, iar procurorul sef de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti Bogdan Staicu declara ca au fost emise citatii, nepunandu-se problema punerii in executare a unor mandate de aducere. Ulterior, Staicu spunea ca au fost emise mandate de aducere pentru aproximativ 100 de elevi care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care ar fi fost puse in executare daca acestia nu se prezentau la audieri in urma citarii.

Citeste si: