Judecatorul Cristi Danilet a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sa exprime o pozitie publica cu privire la "declaratiile repetate" ale premierului Victor Ponta, "de la inceputul anului pana in prezent, in legatura cu procese penale aflate in derulare".

Cristi Danilet, recent revenit in CSM, a mai solicitat membrilor Consiliului si "sesizarea Inspectiei Judiciare si adoptarea unui punct de vedere de catre CSM cu privire la modul de derulare a cercetarii penale in cazul 'Bacalaureat 2013'".

"Consider ca este de datoria CSM sa apere independenta justitiei daca ea a fost incalcata prin ignorarea dispozitiilor nationale si internationale aplicabile politicienilor in relatiile pe care le au cu sistemul judiciar. De asemenea, este de datoria CSM sa explice populatiei modul de derulare a procedurilor judiciare intr-o cauza cu impact major, sa asigure respectarea drepturilor omului si sa ia masurile ce se impun in caz de gestionare defectuoasa", argumenteaza acesta, intr-o postare pe contul lui de Facebook.