IPS Pimen Zainea, fost colaborator al Securitatii, despre exploatarea gazelor de sist: “E mai rau ca in comunism. Faceti crima! Dumnezeu ne-a salvat de URSS, ne va salva si de UE”

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 8 iulie 2013, 12:18 Actualitate | Esenţial


Inalt Prea Sfintitul Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, care a primit in octombrie anul trecut decizie irevocabila de colaborare cu Securitatea, a tinut o predica langa mormantul lui Stefan cel Mare de la Manastirea Putna in care a criticat foarte dur demersurile de a inita exploatarea gazelor de sist, scrie pe blogul sau Alin Cristea, care publica si o inregistrare cu predica ierarhului.

¬In seara aceasta, sigur, traim momente de mare bucurie. Ne aflam aici, la Putna, langa Stefan cel Mare. Momente de bucurie pentru cantarile de la strana, si unele au fost cantate si de fratii nostri intru neam si credinta de dincolo de frontiera de astazi, din Ucraina, Bucovina cealalta. Frumos! Cine credea in timpul regimului comunist ca vom trai vremuri sa vedem manastirile pline de calugari, cantarile bisericesti frumoase, ca in vremurile de demult, mesteri iconari, maici care brodeaza si asa mai departe? Sunt momente de bucurie, de inaltare, dar sunt si momente de intristare. Exista acest plan diabolic: sub pretextul ca cauta resurse de energie electrica si nu stiu mai ce, si trebuie sa sfredeleasca pamantul, dar nu oricum, la adancimi mari, otravind apele, izvoarele lasate de Dumnezeu pentru totdeauna. O crima! O crima! Un plan economic diabolic. Rugaciune la Dumnezeu ca sa ii opreasca din rautatea lor".

Inalta fata bisericeasca si-a continuat predica lansand atacuri dure la adresa Uniunii Europene, dar si la ¬conducatorii de astazi din tara¬.

"Rau era in timpul regimului comunist ateu. Mai rau in timpul acestui regim, Uniunea Europeana. Copii sunt amenintati, li se distrug simtamintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc si citesc. Toate, fapte care sunt crime. Cuvintele mele sunt foarte aspre si multi vor spune: Cum e posibil ca un episcop sa adreseze asa cuvinte dure in fata conducatorilor de astazi din tara si din Uniunea Europeana? Sunt dure pentru ca faptele lor sunt diabolice. Cum sa scumpeasca ei energia electrica de sute de ori mai mult? Cum sa-i credem pe ei ca vor aduce binele? Numai raul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietica, ne va salva, credem, daca ne vom ruga cu toata smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene".

Nascut in anul 1929, Inalt Prea Sfintitul Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, este unul dintre cei mai longevivi si importanti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. In anul 1982, Pimen este hirotonit intru arhiereu, la Iasi, in prezenta Patriarhului Iustin Moisescu, devenind Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, iar din 1991 conduce Arhiepiscopia Sucevei.

In seara zilei de 1 iulie 2013, IPS Pimen a fost prezent la Manastirea Putna, la privegherea Sfantului Voievod Stefan cel Mare, care este inmormantat in acest lacas de cult. Anul acesta s-au comemorat 509 ani de la trecerea in nefiinta a domnitorului Moldovei.


Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins, in 16 martie, ca neintemeiata contestatia arhiepiscopului Sucevei si Radautilor impotriva deciziei CNSAS potrivit careia IPS Pimen ar fi colaborat cu fosta Securitate, informeaza Mediafax.

Decizia a fost contestata de IPS Pimen la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care in 18 octombrie i-a respins irevocabil recursul, mentinand decizia Curtii de Apel Bucuresti potrivit careia a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit Deciziei CNSAS numarul 3.370 din 9 octombrie 2007, Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea) este titularul dosarelor SIE 40160 si I 993, iar potrivit celor consemnate in aceste dosare, "a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici in perioada 1975-1977".

In documentul citat, se arata ca "in perioada cat a functionat la Putna, a fost folosit uneori de organe in culegerea de informatii despre unele elemente straine ce vizitau sau erau cazate la manastire" si ca datele obtinute le furniza verbal.

"Dupa venirea sa la Suceava a fost atras si mai mult la colaborare, iar informatiile ce le obtinea le furnizeaza in scris, desi nu este inregistrat la noi ca sursa", se preciza in dosarul SIE 40160.

In decizia CNSAS se mai arata ca, dupa intoarcerea de la o specializare in Republica Federala Germania, la 30 iunie 1977, Vasile Zainea a fost inregistrat ca informator intern de DIE, cu scopul pregatirii lui "cu sarcini in exterior, avand numele conspirativ Petru".

"Anterior inregistrarii ca informator intern, documentele confirma preluarea titularului de serviciul de informatii externe inainte de plecarea in RFG la sfarsitul anului 1976", se mai arata in decizia CNSAS, unde se preciza ca dosarul personal de informator DIE a fost deschis la 20 noiembrie 1976.

Totodata, se mentiona ca, in iulie 1977, Vasile Zainea a fost inclus intr-o delegatie a Patriarhiei Romane care s-a deplasat in "Galaxia" (denumirea conspirativa a SUA) pentru a actiona in cadrul "Riposta 77".

In 22 ianuarie 1979, se propunea abandonarea informatorului intrucat acesta nu a reusit sa indeplineasca sarcinile informative cu care fusese trimis la Ierusalim, in Israel, revenind in tara mult mai devreme din cauza imposibilitatii de adaptare la conditiile climatice ale acelei zone. In urma unei aprobari a adjunctului ministrului de Interne, se propunea, in 28 februarie 1979, abandonarea informatorului Petru si clasarea materialelor existente intrucat nu mai prezinta interes.

"In lipsa angajamentului, corelarea intre numele real si numele conspirative de colaborator, Sidorovici si Petru, este realizata prin elemente de identificare a persoanei consemnate de ofiteri in note si rapoarte-data si locul nasterii, numele parintilor, profesia, loc de munca", se mai arata in decizia CNSAS.

La dosar sunt mai multe extrase din note care ar fi fost semnate olograf de sursa Petru, o nota redactata olograf de sursa Sidorovici in care sunt prezentate mai multe discutii avute cu diferite persoane in strainatate, dar si unele aprecieri, cum ar fi cea despre situatia Arhiepiscopiei Misionare din America.

Acolo, sursa Petru arata ca "saracia lucie" a Arhiepiscopiei este cauzata de faptul ca Arhiepiscopul "nu poate sa se incadreze in specificul vietii americane" si nu foloseste posibilitatile specifice Americii de dobandire a celor necesare, cum ar fi primirea de donatii in bani sau obiecte sau "folosirea bingo-ului, joc de noroc autorizat de stat si pus sub controlul Bisericii ca o autoritate morala".

In aceeasi nota se mentiona ca lipsa de colaborare intre Arhiepiscop si preoti "se datoreaza si faptului ca Arhiepiscopul, cand se duce in vizita canonica intr-o parohie, mai intai viziteaza pe unii enoriasi, ispitindu-i de comportarea preotului si apoi se duce la preot".

Intr-o nota din 18 ianuarie 1975 semnata cu numele "Pr. Pimen" acesta explica in ce mod a adapostit bagajele unui preot de la manastirea "Sf. Ioan" care urma sa plece in SUA.

Totodata, la dosar exista si transcrierea unor extrase de pe banda de magnetofon ale aspectelor relatate de Petru, dupa misiunea din "Kogalniceanu", numele conspirativ al RFG, dar si un raport privind instructajul facut lui Petru.

IPS Pimen Suceveanul a contestat decizia CNSAS si a solicitat instantei sa o anuleze aratand ca nu a avut niciun angajament scris cu aceste institutii.

"Numele conspirative Sidorovici si Petru din dosarele 40160 si I 993 ale SIE au fost date pe proprie raspundere de fostii ofiteri cu care am avut diferite discutii sub pretextul activitatii bisericesti (duhovnicesti) si istorice", arata IPS Pimen in contestatia depusa la instanta.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4375 vizualizari

 • -12 (36 voturi)    
  hehe (Luni, 8 iulie 2013, 12:25)

  Mazeta [utilizator]

  Ce are colaborarea la securitate cu gazele de șist? Ați ghicit: și ziariștii trebuie să mănânce o pâine.
  • +14 (16 voturi)    
   Mare politicean (Luni, 8 iulie 2013, 12:33)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   sfintia sa.
  • +14 (20 voturi)    
   Pai are legatura cu URSS pardon Rusia (Luni, 8 iulie 2013, 12:35)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Tov Pimen, stie de unde cumparam gazul metan. Si e frica sa nu mai depindem de Marele Prieten !
   • -5 (7 voturi)    
    intrebare (Luni, 8 iulie 2013, 16:43)

    The Saker [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

    daca rusii sunt impotriva gazelor de sist, explicati-mi si mie de ce Gazprom a concesionat exploatari de gaze de sist in vestul Romaniei ?? Daca nu ma lamuriti, sunt in ceata, mi se pare mai degraba propaganda americana de justificare a protestelor legitime ale popualatiei ca fiind de sorginte ruseasca.
  • +7 (13 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 8 iulie 2013, 12:53)

   GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   • -6 (14 voturi)    
    N-ai aflat ca gazele se scumpesc cu 300% (Luni, 8 iulie 2013, 13:48)

    tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui GigiBanosu

    N-ai aflat ca gazele se scumpesc cu 300%
    Acord cu UE & FMI de "liberalizare a pretului la gaze" a fost semnat succesiv de Infractor, tariceanu, Marinar si Plagiator

    N-ai aflat ca sunt 58 de substante cancerigene care se injecteaza in scoarat si

    Pai informeaza-ta Tara Gazului "Gasland" e pe internet
    http://vimeo.com/57486925#

    Cred ca tu esti cel care dormi in loc sa te informezi!
  • +8 (12 voturi)    
   E las' ca si tu maninci. Cu polonicul (Luni, 8 iulie 2013, 12:57)

   Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Vad ca in fisa postului ai si gazele de sist. Trebuia sa ma gindesc, rubla se cistiga greu in ziua de azi.
   • -7 (13 voturi)    
    http://vimeo.com/57486925# (Luni, 8 iulie 2013, 13:49)

    tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

    http://vimeo.com/57486925#

    De ce dezinformezi?


    Uite mai sus filmul cu dezastru de acre vorbeste Parintele Pimen!

    E facut de un american get-beget in SUA
  • +5 (7 voturi)    
   pai, (Luni, 8 iulie 2013, 13:36)

   Cezy [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   aceeasi leg. ca intre IPS si Geologia!
  • +6 (10 voturi)    
   Are (Luni, 8 iulie 2013, 14:39)

   Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Stim care e pozitia securistilor. Evident pro-Moscova deci impotriva independentei (chiar si numai energetice) a Romaniei. Restul e gargara si propaganda de mazete.
 • +11 (11 voturi)    
  incepeti sa va rugati! (Luni, 8 iulie 2013, 12:35)

  MihaiN2 [utilizator]

  daca a functionat cu URSS-ul, 45 de ani de rugaciuni ar trebui sa ne scape si de gazele de sist...
  pentru ca se vor fi terminat pana atunci, evident.
 • +10 (16 voturi)    
  BOR & USL = BOR & PCR rebranded! (Luni, 8 iulie 2013, 12:39)

  Sani [utilizator]

  Hai baietii cu sutana, la fratii ortodocsi, la prietenii rusi carevasazica.

  Doar ei au sponsotrizat USL-ul pentru nebunia de anul trecut.
  • -6 (16 voturi)    
   Tu semeni cu Bolsevicii (Luni, 8 iulie 2013, 13:51)

   tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Tu semeni cu Bolsevicii

   Pentru ca ei aerau maestrii in Dezinformare

   Uite aici filmul Gasland si ce se-ntampla in SUA
   cu otravirea apei cu 58 de substante cancerigene

   Vezi si scenele cu apa care ia foc la robinet
   http://vimeo.com/57486925#

   Cinste Parintelui Pimen, un adevarat patriot!
   • +7 (11 voturi)    
    Pravoslavnicii din Moscova (Luni, 8 iulie 2013, 15:26)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

    Draga, este clar, Moscova va foloseste pentru interesele sale.
    Este o politica generala, a anexat ortodoxismul ca pe un vehicol in scopul atingerii obiectivelor imperialismului rus.
    Vezi Serbia de exemplu.

    Este atat de evident incat doar orbii nu vad!
   • +1 (3 voturi)    
    Pimen e o IUDA (Luni, 8 iulie 2013, 18:12)

    gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

    Pimen nu e un patriot adevarat ci o IUDA !
    Tine minte ca el s-a oferit singur sa colaboreze cu Securitate, nu l-a fortat nimeni.
    • -2 (2 voturi)    
     Ce vorbesti? (Luni, 8 iulie 2013, 21:00)

     tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui gigel123

     Nu exista angajament semnat!
 • +8 (16 voturi)    
  in buna traditie a ierarhilor tradatori (Luni, 8 iulie 2013, 12:47)

  pointless man [utilizator]

  Primul pe listă ― mitropolitul Moldovei Calinic Miclescu. Păi nu se puse el (între abdicarea lui Cuza și venirea lui Carol) în fruntea rebeliunii din Ieși (stipendiată de ruși !) care urmărea abolirea Micii Unirii ? Pai nu-l salvă Creangă și încă unul ascunzîndu-l într-un butoi din nu știu ce pivniță ? Păi nu-l scuipă „la o oră de vîrf și în direct” (cf. posibilităților tehnice ale vremii) Popa Duhu: Dragul mamii Cânilic, bine-ți șede mitropolit... Unde-i neneacă-ta, să te vadă ! (prin Duhu, Creangă făcea aluzie chiar la porcăria amintită). Iar la final, pe patul de moarte, „patriotul” cleric se converti la catolicism, declanșînd un scandal monstru (terminat în coadă de pește, așa cum obișnuim prin Carpați – ambii versanți).

  Al doilea: ultimul mitropolit al României Mici, pre numele său Conon. În timpul ocupației germane a contrasemnat FĂRĂ EZITARE, fără să-i pice nici un fir din bogata sa barbă (albă), un manifest ce urma să fie aruncat în tranșeele românești îndemnînd la capitulare. După potolirea apelor a fost debarcat rapid și discret.

  Și cu CE (nu cine) l-au înlocuit ? Ia vedeți voi Doamne și Domnițe – cu un trădător și mai aprig, ultra-„ardeleanul” Miron Cristea. Ce să fi făcut bietul om cînd austro-ungurii i-au cerut un fel de adeziune, similară cu manifestul lui Conon (dar mult mai precoce - la declanșarea războiului cu România) ? A semnat, că doar nu era să mănînce în post fasole ordinară în loc de fudulii de cocoș. Ulterior și-a pus posteriorul la bătaie și în fața priapicului Carol II (că dacă scotea Rex manifestul cu pricina din buzunar ?).
  • -8 (14 voturi)    
   Tradator? Tradatori sunt guvernantii (Luni, 8 iulie 2013, 13:44)

   tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

   Tradator? Chiar asa?

   Tradator e Nastase c-a vandut Petrolul pe veci

   Tradator e Basescu c-a facut displaruta Flota - a 5a din Lume ca marime

   Tradator e Plagiatorul care vinde companiile energetice si resursele tarii

   Cinste Parintelui Pimen ! Un Adevarat Patriot !
   • +10 (10 voturi)    
    Tu nu stii multe, dar le stii bine! (Luni, 8 iulie 2013, 15:28)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

    OK, asta e!
    • -8 (8 voturi)    
     ti-ai terminat argumentele si ai "oftat" (Luni, 8 iulie 2013, 16:35)

     tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Sani

     ti-ai terminat argumentele si ai "oftat"

     greu sa scoti un argument cand nu e nu?

     Incerci sa faci o gluma proasta cand n-ai argumente?

     Nu?

     Asa faci si acasa la tine?
     • +7 (9 voturi)    
      Greseala (Luni, 8 iulie 2013, 16:59)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

      Argumente am in ghozdan cu duiumul.

      Problema mare este ca argumentele au valoare doar daca exista o deschidere catre judecata rationala.

      In Romania rationalitatea se opreste deseori din lipsa de cultura, autocontrol sau mitologie.

      Cu matale n-am ce discuta.
      Semeni mult cu acei popi care au ars biblioteca din Alexandria (crestini sau musulmani nu conteaza), sau cu vestitul inchizitor Torquemada.

      Cu astfel de indivixzi nu exista argumente.
      • -1 (1 vot)    
       Vorbeam de tradatori si iarasi ai (Luni, 8 iulie 2013, 21:02)

       tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Sani

       Vorbeam de tradatori si iarasi ai

       sch9mbat subiectul din lipsa de argumente

       Ia spune de ce Nastase nu e Tradator?

       A vandut tot petrolul cu 600 milioane si profitul

       e de1 miliard pe an

       Daca Gigi (Complice) a luat 2 ani cu Babiuc si Cioflina (Faptasi) pentru ca au furat o diferenta de 1milion

       Cati ani trebuie sa ia OMV (Complice) si infractorul Nastase, Tradatorul, Noul Bicilis al Neamului Romanesc pentro o diferenta de 400 milioane an de an pentru totdeauna?
  • +10 (10 voturi)    
   Completare.... (Luni, 8 iulie 2013, 16:20)

   corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

   În 1918, Miropolitul Ortodox Vasile Mangra, vajnic colaboraţionist al autorităţilor ungare, în momentul în care trupele armatei române au ajuns în Ardeal a sunat la Budapesta pentru a informa că "trupele duşmane" au trecut Carpaţii!!!
 • -10 (16 voturi)    
  Faptele conducatorilor si a UE sunt "diabolice" (Luni, 8 iulie 2013, 13:15)

  tanase_v [utilizator]

  Pimen ataca gazele de sist "O Crima" si UE "mai rea ca Uniunea Sovietica"

  Faptele conducatorilor nostri si a UE sunt "diabolice": cum sa scumpesti energia electric de sute de ori [procentual] mai mult?"

  "toate aceste fapte sunt CRIME"


  "Cum sa credem ca ei vor aduce binele, Numai Raul!"

  "Totul se otraveste mai ales sufletele noastre"

  "Dar cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolul Uniunii Sovietice speram ca ne va salva si de pericolul Uniunii Europene"

  Cinste Parintelui Pimen! Un adevarat Patriot!
  • +10 (10 voturi)    
   Delir (Luni, 8 iulie 2013, 14:42)

   Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

   Cu scumpirea de sute de ori (procentual !! :-))).
   Scrierea agramata e bonus si obligatorie pentru toti decerebratii ce "lupta" impotriva UE
 • +8 (8 voturi)    
  Bine ar fi (Luni, 8 iulie 2013, 14:38)

  Bogdan_1 [utilizator]

  Daca Dumnezeu ar incepe sa ne scape de securist si turnatori. Ei au inveninat viata publica din Romania aceste ultime decenii.
  • -9 (9 voturi)    
   Si de Tradatori de Neam ., Nu? (Luni, 8 iulie 2013, 15:13)

   tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_1

   Si de Tradatori de Neam ., Nu?

   De cei care au vanduit tot Petrolul, Toata Floata

   Care vand azi toate resursele si intreprinderile energetice nu trebuie sa ne scape Dumnezeu?

   Ia zi?
   • +5 (5 voturi)    
    Ia spune tu Tanase (Luni, 8 iulie 2013, 18:12)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

    Cum s-a legat cu lanturi Pimen de vaporul vandut de Basescu sau de o benzinarie din cele vandute de Nastase.

    Cum a mai patimit el in acele timpuri incercand sa indrepte lucrurile...

    Sau n-a facut nimic din toate astea? Cum asa? Soarele ortodoxiei romane scoate flacari doar din cand in cand? Nu exista nici motiv pentru care doar unele nedreptati sunt luate de preasfintia sa in seama?

    Atunci da-mi voie sa nu-l cred si sa-l ignor. Sau chiar mai rau, sa-l consider rau-voitor.

    Ma lasi? Te roog!
   • +4 (4 voturi)    
    Pimen e un tradator de neam, o IUDA (Luni, 8 iulie 2013, 18:17)

    gigel123 [utilizator] i-a raspuns lui tanase_v

    Pana acum comunistii au fost cei mai perversi dusmani ai Romaniei. Iar Pimen a fost o IUDA care s-a vandut pe bani putini si din proprie initiative. Spre deosebire de alti turnatori, el nu a fost santajat sau obligat sa devina un informator. El si-a oferit singur serviciile catre Securitate.

    Concluzia logica: Pimen a fost si este o IUDA.
 • -1 (7 voturi)    
  ciudat (Luni, 8 iulie 2013, 15:40)

  Marcelica2013 [utilizator]

  Ceea ce spune e adevarat. UE mi se pare o Uniune Sovietica de tip nou, iar hotnews e noua "Scanteia".
  Cine i-a pus pecetea de colaborator al securitatii ? Cumva fostii securitsti care sunt acum in postura de a da verdicte ?
  • -2 (2 voturi)    
   Nu este angajament (Luni, 8 iulie 2013, 21:05)

   tanase_v [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

   Nu este angajament

   E deci o facatura!
  • +5 (5 voturi)    
   Deloc ! (Marţi, 9 iulie 2013, 1:03)

   mvr [utilizator] i-a raspuns lui Marcelica2013

   Un individ trebuie sa fie pur si simplu cretin sa compare UE cu URSS. In URSS 40 de milioane de oameni au fost omorati si torturati in gulag-uri. In URSS cea mai mica critica indreptata impotriva regimului iti putea aduce moartea si persecutia familiei.

   Cat despre Turnatorul Pimen (pre-ipocritul) pecetea de colaborator al Securitatii i-a fost pusa de catre DOVEZI, de catre propriile sale fapte, prezentate pe larg si demonstrate in Justitie de mai multe ori.

   Desigur ca dovezile nu au niciun pic de greutate pentru turmele indobitocite de bigoti care-l urmeaza. Dar pentru oamenii inteligenti si rationali lucrurile nu stau deloc asa.
 • +3 (7 voturi)    
  Musiu Pimen!! (Luni, 8 iulie 2013, 16:13)

  corvus coraX [utilizator]

  Ce-ar fi să-ţi muţi vorbele şi fizicul în ţara care te inspiră cel mai mult?! Rusia e mare. Siberia are o grămadă de păduri de tăiat, plus că mai poţi şi acolo turna pe unul sau pe altul, turnătoria este foarte apreciată de către ţarul Putin!
 • +3 (7 voturi)    
  Cititul de pe tableta e crima [sic] (Luni, 8 iulie 2013, 17:17)

  Wan Ted [utilizator]

  "Copii sunt amenintati, li se distrug simtamintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc si citesc. Toate, fapte care sunt crime."
  Deci daaaa.... atentie la diavolul din tableta si din computer si mai ales nu cititi nimic ca poate va vin idei.... o sa va dezvoltati gandirea analitica si critica si asta nu e bine in special pentru biserica.
 • -1 (1 vot)    
  Urasc tradatorii, securistii si majoritatea borist (Marţi, 9 iulie 2013, 1:56)

  un dac [utilizator]

  dar tiltul articolului este jenant. Jurnalism manjit de bani, manipulare si idei putine. Plus, probabil, cenzura.
 • 0 (0 voturi)    
  De ce se amesteca (Marţi, 9 iulie 2013, 11:51)

  Gabi M [utilizator]

  turnatorul asta in probleme economice?El ar trebui sa se roage sa-si salveze sufletul fiindca a turnat la Secu'.De aceea nu am incredere in BOR care nu i-a scos din randurile ei pe turnatorii la Secu'(Teodosie Snagoveanu,Pimen,etc.).Si sunt credincioasa ortodoxa.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by