Mai multi elevi si profesori de la Liceul "Lazar Edeleanu" din Navodari au fost audiati de ofiterii anticoruptie, dupa ce a existat o plangere ca unii elevi ar fi strans bani pe care i-ar fi dat supravegetorilor ca sa ii lase sa copieze la bacalaureat, anunta Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, zece persoane - cadre didactice si elevi de la Liceul "Lazar Edeleanu" din Navodari - au fost audiate, vineri seara, la DGA Constanta, dupa ce o eleva a depus o plangere penala la Politie in care sustinea ca unii elevi ar fi strans bani pe care i-ar fi dat supraveghetorilor ca sa ii lase sa copieze la bacalaureat.

Sursele citate spun ca in plangerea depusa la Politie eleva sustinea ca unii copii ar fi dat sume cuprinse intre 50 si 100 de lei, banii fiind stransi de o eleva care urma apoi sa ii dea supraveghetorilor, la toaleta unitatii de invatamant, unde nu exista camere de supraveghere.

Ancheta in acest caz este coordonata de Parchetul Tribunalului Constanta, fiind facute cercetari pentru dare si luare de mita, iar audierile vor continua, pana in prezent nefiind inceputa urmarirea penala impotriva vreunei persoane.

Eleva care a depus plangerea la Politie a fost eliminata de la proba scrisa la matematica a examenului de bacalaureat, pentru tentativa de frauda, dupa ce asupra ei a fost gasit un telefon mobil. Fata a sustinut apoi ca a dat bani pentru a promova examenul.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, Cristina Ivan, a declarat, sambata, ca "institutiile abilitate au fost sesizate in acest caz, iar ISJ va incepe o ancheta interna".

Vineri, la Liceul "George Calinescu" din Constanta au fost gasiti intr-o clasa, in timpul ultimei probe a bacalaureatului, bani ascunsi intr-un pachet de servetele, in timp ce la un liceu din Mangalia au fost gasite fotocopii cu subiecte rezolvate.