Partidul Democrat-Liberal solicita demisia de onoare a ministrului de Interne, Radu Stroe, si a ministrului Educatiei, Remus Pricopie, ca urmare a lipsei de reactie a acestora in scandalul privind audierile absolventilor de la Liceul Dimitrie Bolintineanu in dosarul suspiciunilor de fraude inregistrate la examenul de bacalaureat, a anuntat vineri presedintele PDL, Vasile Blaga. Potrivit liderului democrat-liberal, procurorii nu au respectat procedurile "si asta a incalcat grav drepturile cetatenesti ale unor, pana la urma, copii si ale parintilor lor".

"Ceea ce s-a intamplat in acest an intr-adevar nu s-a mai intamplat niciodata. Noi am fost de acord pana la un moment dat cu toate actiunile institutiilor statului pentru ca toata lumea vrea sa faca lumina, toata lumea vrea sa se acorde tututor copiilor sanse egale la acest examen extrem de important (...). De aceea suntem de acord ca cei care au gresit sa plateasca si, unde este cazul, daca va fi cazul, cei care si-au castigat pe nedrept notele la o anumita disciplina sa fie obligati sa repete examenele", a declarat Blaga.

"Dar noi nu putem fi de acord cu cele intamplate astazi, am vazut o serie de balbe la toate nivelurile, incepand cu purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei care, de dimineata, in fata autocarelor, spunea ca actioneaza in baza unui mandat de aducere semnat de judecator, a iesit premeirul care a spus ca nu e vorba de niciun mandat, a iesit pe urma Tribunalul Bucuresti care a spus ca nu au fost emise mandate de aducere, ca pana la urma procurorul sa spuna ca nu a fost vorba de mandate de aducere ci pur si sumplu despre citatii, ori nici macar aceasta procedura nu a fost respectata si asta a incalcat grav drepturile cetatenesti ale unor, pana la urma, copii si ale parintilor lor", a adugat liderul PDL.

"Din pacate nu am vazut, cel putin pana la ora 16:00, nicio pozitie a ministrului de Interne ca si-ar dori o analiza asupra celor intamplate, nici macar nu am vazut nicio pozitie a ministrului afectat, a celui al Educatiei Nationale, pentru ca pana la urma nu cladirile ministerului sunt principala responsabilitate a domniei sale ci cei care isi desfasoara activitatea acolo, si in principal elevii, motiv pentru care pentru care noi le cerem demisia de onoare la amandoi", a declarat Blaga.