Premierul Victor Ponta a declarat vineri, intrebat ce va face in legatura cu audierile a 100 de absolventi de la Liceul Bolintineanu in scandalul privind suspiciuni de fraude inregistrate la examenul de bacalaureat, ca o sa vorbeasca cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, urmand ca acesta sa discute, la randul sau, cu procurorul general Tiberiu Nitu. Seful Executivului a precizat ca nu exista mandate de aducere pentru cei 100 de elevi ce urmeaza a fi audiati.

"Politistii nu trebuie sa ia niciun elev cu forta, sa faca bine procurorul sa ii citeze. Ce e asta, luam copii cu autobuze, suntem iarasi pe vremea lui Morar, pe vremea comunistilor, cu luat oameni? Eu am intrebat, nu trebuia sa fiu eu informat, dar acum am intrebat si inteleg ca nu exista mandat de aducere, daca nu exista mandat de aducere, sa faca bine sa faca citatie procurorul care are dosarul", a declarat premierul.

Intrebat ce va face in acest caz, Ponta a raspuns: "Ce sa fac, nu am eu treaba de administrare a justitiei. O sa vorbesc cu ministrul Justitie sa discute cu procurorul general, pe calea ierarhica, dar repet nu traim in vremurile lui Daniel Morar si ale comunistilor sa luam oameni de pe strada, si cu atat mai putin copii", a adaugat Ponta.

Premierul Victor Ponta i-a transmis si ministrului Transporturilor, in urma cu o zi, referindu-se la informatiile potrivit carora de la CFR Marfa s-ar fi vandut vagoane, ca ii va trimite directorului Grupului Feroviar "DNA-ul pe cap".

"Va transmit sa fiti atenti pe companii. Transmiteti-i directorului CFR ca ii trimit eu DNA-ul pe cap daca mai vinde ceva din companie. Nu stiu daca este adevarat sau nu, va rog sa verificati, ca ii trimit eu DNA-ul daca i s-a urat cu binele", a declarat Ponta in sedinta de guvern.

100 de elevi ai Liceului Dimitrie Bolintineanu din Bucuresti urmeaza sa fie audiati, vineri, la sediul Politiei Capitalei, in scandalul privind suspiciuni de fraude inregistrate la examenul de bacalaureat. Cei 100 de elevi si parintii acestora vor fi dusi la audieri dupa ultima proba a bacalaureatului, anunta Mediafax.

"Se discuta cu fiecare copil in parte, nu au calitate de invinuiti, de inculpati", a precizat un reprezentant al Politiei Capitalei. Oficiali din Parchetul Tribunalului Bucuresti au declarat, vineri, ca la Politia Capitalei vor fi audiati unii dintre elevii care au sustinut bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", precum si parintii acestora.