Legumicultorii din Romania se plang ca au muncit mai bine de jumatate de an pentru a aduce rosii pe tarabe, insa nimeni nu le cumpara, si ameninta ca vor trece la proteste extreme, scrie Digi 24. In timp ce buzoienii din Glodeanu Sarat arunca tone de rosii la canal pentru ca se strica in asteptarea cumparatorilor, tarabele din piete sunt pline de legume importate din Turcia.

"Daca se opreste importul se poate face treaba sa vindem si noi aici. Foarte greu ne descurcam, bagam o gramada de bani in rosii sa le aducem la coacere, muncim din noiembrie. Se cumpara rosia de turc cu 100 mii si pe asta nu ti-o cumpara cu 5 bani. Le arunc. Daca mai vin si maine cu ele, le arunc. Poimaine trebuie sa culeg iar", spune Petrus Lupu, legumicultor, in articolul publicat miercuri pe site-ul televiziunii de stiri.

Oamenii din Glodeanu Sarat, localitate buzoiana renumita pentru productia de rosii, sunt revoltati. In semn de protest au iesit in strada si cer solutii din partea guvernantilor. Comuna a fost supravegheata de politisti si jandarmi, pregatiti sa intervina daca lucrurile ar fi degenerat.

"Avem probleme foarte grave, nu se vand rosiile, am muncit 6 luni si nu se vand. Guvernul nostru baga din afara, importa, le pun bisnitarii in cutii, in cartoane si le vand pe piata ca drept rosii romanesti. Asta e o mare problema, noi aruncam rosiile la canal. Chiar nimeni din Guvernul asta nu poate sa ajute taranul, sa faca ceva?", a declarat un alt legumicultor, Ionut Dumitru.

Legumicultorii din Glodeanu Sarat au de gand sa treaca la forme extreme de protest. Acestia au anuntat ca se vor strange din nou in piata si au de gand chiar sa blocheze Soseaua Europeana din apropiere.