Aproximativ 50 de sindicalisti din Politie protesteaza, vineri, in fata Ministerului Afacerilor Interne, nemultumiti ca ministrul Radu Stroe ar fi modificat unele ordine interne privind chiria, transportul sau regimul disciplinar, fara a tine cont de solicitarile politistilor, scrie Mediafax.

Unii dintre protestatari sunt imbracati in uniforme de politisti si sunt legati cu lanturi, in fata Ministerului Afacerilor Interne.

Vicepresedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, Ioan Canarau, a declarat ca aceasta forma de protest este una simbolica si ca mesajul pe care il transmit este: "Suntem prizonierii incompetentei voastre".

Ioan Canarau a spus ca cei care participa la protest sunt lideri sindicali din toate judetele, nu agenti de politie care erau de serviciu.

Liderul sindical a precizat ca oamenii au iesit in strada pentru ca sunt nemultumiti de faptul ca Ministerul de Interne a modificat unele ordine interne, cum ar fi cele privind chiria, regimul disciplinar sau decontarea transportului, fara a cuprinde in ele si solicitarile sindicatelor, desi reprezentantii angajatilor au fost chemati la negocierile anterioare.

"Suntem nemultumiti ca politistii aduc bani de acasa pentru consumabile, ca parcul auto este insuficient si nu avem combustibil, ca foarte multi sefi din Politia Romana primesc salarii foarte mari, desi nu mai au acest drept", a spus Canarau.

Protestatarii au steaguri tricolore si bannere inscriptionate cu mesajele "Siguranta fara bani, Stroe tu ne vrei golani", "Dialogul social nu-i pas real", "Va informam: gradul de suportabilitate a atins apogeul".

Liderii sindicali din politie scandeaza "Stroe nu uita, noi iti vrem demisia", "Toba nu uita, ai distrus Politia", "Demisia".

O delegatie de protestatari a fost invitata la discutii de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Ultimul miting al politistilor a fost inregistrat in septembrie 2010, cand acestia au protestat la Palatul Cotroceni strigand al adresa lui Traian Basescu "Iesi afara, javra ordinara!". Acest miting a atras demisia ministrului de Interne de atunci, Vasile Blaga.