Profesorul de religie de la Liceul "Bolintineanu" si alti diriginti de la clasele a XII-a au strans cate 500 de euro de la elevi, reprezentand costurile pentru petrecerea de absolvire si "cheltuieli" pentru bacalaureat, potrivit referatului cu propunerea de arestare a fostei directoare a liceului, citat de Mediafax.

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, marti, de Tribunalul Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Parchetul Tribunalului Bucuresti arata in propunerea de arestare preventiva a Costicai Varzaru ca, in 12 iunie, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de dare de mita de catre angajati ai Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" si de luare de mita de catre membrii comisiei de supraveghere de la examenul de bacalaureat, care se sustinea la acest liceu.

Potrivit procurorilor, in semestrul al doilea al anului scolar 2012-2013, Costica Varzaru a pretins si primit sume de bani de la elevi care urmau sa sustina examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie, promitand ca va interveni la membrii comisiei pentru a le facilita promovarea examenului.

"Sumele de bani, in cuantum de 500 de euro/elev, reprezentand costurile pentru petrecerea de absolvire si 'cheltuieli' pentru examenul de bacalaureat, au fost colectate prin intermediul cadrelor didactice, diriginti ai claselor terminale, directorii liceului sustinand ca, la randul lor, le vor remite cadrelor didactice asistenti, membri ai comisiei de bacalaureat, cu atributii de supraveghere in salile de examen ale centrului mentionat", au notat procurorii in documentul citat.

Anchetatorii au stabilit ca printre dirigintii care ar fi strans de la elevi cate 500 de euro este si profesorul de religie Petre Leonard.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au stabilit ca directoarea Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti, Costica Varzaru, a intervenit sa fie desemnati anumiti supraveghetori "permisivi" la probele scrise ale examenul de bacalaureat, precum si ca in comisie sa fie anumite persoane care ar putea fi influentate "in sensul realizarii unor fraude in desfasurarea examenului.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati luni la Politia Capitalei, in cazul suspiciunilor de frauda la proba de limba romana a examenului de bacalureat. Dupa ce au fost audiati, acestia au fost lasati sa plece, singura retinuta fiind directoarea liceului, Costica Varzaru, demisa luni din functie de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Parchetul Tribunalului Bucuresti anunta luni ca a fost inceputa urmarirea penala "in rem" pentru fapte de coruptie privind proba scrisa la Limba romana de la bacalaureat care a fost sustinuta la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", fiind facute perchezitii la unitatea de invatamant cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei.

Ulterior, procurorii au dispun inceperea urmaririi penale in cazul Costicai Varzaru, pentru trafic de influenta.

UPDATE Profesorul de religie era consilier local USL la Primaria Sectorului 5

Profesorul de religie de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Leonard Petre, este consilier local la Primaria Sectorului 5, dar si-a pastrat catedra de la clasele a XII-a si ora de dirigentie, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Leonard Petre a fost ales in 2012 consilier local din partea USL in Primaria Sectorului 5.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca, dupa ce a fost ales consilier local, Leonard Petre si-a pastrat orele de religie la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" la clasele a XII-a si dirigentia la una dintre clase.

Potrivit site-ului Liceului "Dimitrie Bolintineanu", printre activitatile reprezentative la nivelul catedrelor la religie, Leonard Petre s-a ocupat de serbarea de Craciun, de organizarea pelerinajului la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, de excursii tematice la manastirile Dealu, Sinaia, Busteni si de activitatile cercului de folclor, impreuna cu un alt profesor.