Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, unde exista suspiciuni de fraudare a bacalaureatului, la proba scrisa la Limba romana, a fost retinuta, anunta Mediafax. Costica Varzaru, care a fost audiata de procurori la Politia Capitalei, fiind suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, iar marti ar urma sa fie dusa la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Examenele scrise de la bacalaureat au inceput luni cu proba la Limba si literatura romana, la care s-au inscris peste 160.000 de candidati.

La cateva ore dupa sustinerea probei la Limba romana, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost schimbata Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul si directorul adjunct ai scolii au fost demisi, pentru presupuse fapte de coruptie.

Potrivit ISMB, au fost schimbati cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum si cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

Incercarea de fraudare a examenului de bacalaureat de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 Bucuresti, a fost anuntata luni de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a precizat ca efectueaza perchezitii la liceu, cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.

Conducerea liceului a fost eliberata din functie, a anuntat si Inspectoratul Scolar Bucuresti. Directoarea liceului, Costica Varzaru, a fost filmata in 2003 in timp ce dansa lasciv cu elevi la un banchet si ii dezbraca de camasa. Si-a pastrat functia dupa acest episod, potrivit relatarilor din presa, si a scris manualul "Educatie Europeana" - curs optional pentru clasele a III-a, a IV-a.