Taxele de traversare a noului pod de peste Dunare, Calafat-Vidin, se aplica incepand de luni, 1 iulie. Podul a fost inaugurat la 14 iunie si in primele doua saptamani, conform deciziei guvernelor Romaniei si Bulgariei, traversarea lui a fost gratuita.

Podul Calafat-VidinFoto: DanubeBridge2.com

Taxa perceputa pentru traversare este de 6 euro in cazul autoturismelor. Tariful pentru vehiculele cu masa intre 3,5 si 7,5 tone si maximum 23 locuri este de 12 euro, cele avand intre 7,5 si 12 tone platesc 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maximum trei axe platesc 25 euro, iar cele cu patru si mai multe axe - 37 euro. Taxele sunt comparabile cu cele percepute pentru traversarea podului Ruse-Giurgiu si de cateva ori mai mici fata de cele pentru traversarea Dunarii cu feribotul Calafat-Vidin care se ridicau pana la 92 euro, in cazul tirurilor. In sensul de iesire din Romania, plata se poate efectua in lei si in euro, iar in celalalt sens - in leva si in euro.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, doua benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti. Pietonii si biciclistii sunt scutiti de plata taxelor pentru traversarea noului pod.