Mai multe localitati din judetul Constanta sunt afectate de inundatii in urma ploilor abundente din ultimele ore. Zeci de gospodarii au fost inundate si mai multe drumuri au fost acoperite de puhoaie. In orasul Cernavoda situatia este fara precedent.

Inundatii CernavodaFoto: Colaj foto

Din primele estimari ale meteorologilor, cantitatea de precipitatii cazuta la Cernavoda in ultimele ore a ajuns la peste 97 l/mp, depasind cu mult cantitatea medie de precipitatii pentru luna iunie intreaga, cantitate estimate la 60 l/mp, potrivit reporterntv.ro

Ploaia, deosebit de violenta, care a totalizat la Cernavoda 100 de litri pe metru patrat, in doua ore, a inundat pentru a treia oara in ultimele doua saptamani centrul orasului si mai multe strazi din zona.

Primarul localitatii, Gheorghe Hansa, a sustinut si el ca situatia este fara precedent. "Apa a depasit digurile de aparare si a patruns in curtile oamenilor. Strazile sunt impracticabile in centrul civic iar o portiune de drum efectiv a luat-o la vale. Ploaia ne-a rupt strazile. Trebuie refacuta o strada intreaga. Ploaia a luat un metru de strada in adancime", a declarat primarul.

Si in Capitala precipitatiile abundente au creat nenumarate probleme fiind inundate zeci de strazi si bulevarde importante, in special in sudul Capitalei. Bulevardul Tineretului si Calea Vacaresti au fost inundate iar traficul de pe Soseaua Colentina a fost oprit din cauza apei adunate

Inundatii in Cernavoda