Alte doua persoane care s-au aflat in autocarul prabusit in Muntenegru "sunt externabile" si ar putea iesi joi din spital, insa acest lucru depinde de starea lor psihica, dat fiind socul de dupa accident, a declarat directorul medical al Spitalului Elias din Capitala, medicul Dana Safta. "Evolutia celor doua paciente care au suferit contuzii este buna, starea lor fizica este foarte buna. Problema este socul psihic, care este mai puternic astazi (joi - n.r. ) decat ieri (miercuri - n.r.). Eu, ca om, nu le-as da drumul astazi, ca sa le ofer mai mult suport din acest punct de vedere", a declarat Safta, potrivit careia consilierea psihologica in astfel de cazuri poate dura mai multe zile, anunta Mediafax.

In privinta pacientei aflate la terapie intesiva, directorul medical de la Elias a mai precizat ca starea acesteia s-a ameliorat evident si nu au aparut complicatii. "A avut o contuzie toracica. Nu stim cat va mai sta in spital", a spus medicul Dana Safta.

O alta pacienta, internata la Elias in urma unui accident de alpinism suferit tot in Muntenegru, se afla in sala de operatie, dupa ce i-au fost procurate protezele necesare.

La Elias au fost internati cinci raniti din Muntenegru, unul dintre acestia, o tanara de 26 de ani din Cluj, fiind externata miercuri.

Ceilalti 25 de raniti din accidentul de autocar produs in Muntenegru sunt internati la spitalele Universitar (11), Floreasca (10) si Bagdasar-Arseni (patru).

Trei dintre acestia, respectiv doi de la Universitar si unul de la Floreasca, se afla in stare foarte grava, fiind in coma

Ranitii din accidentul de autocar din Muntenegru au fost adusi in Romania marti, cu doua aeronave militare.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru duminica, in jurul orei 18:00, ora Romaniei, in urma accidentului pierzandu-si viata 18 persoane, iar alte 29 fiind ranite.