Soferul care se afla la volanul autocarului prabusit duminica in prapastia din Muntenegru si-a pierdut viata in accident, a declarat marti, la Parchetul General, Stefan Grigore, patronul firmei de transport Gregory Tour, careia ii apartine autocarul. George Ciobanu, soferul mort in accident, avea, potrivit proprietarului firmei, o experienta de 10 ani in domeniu si mai efectuase calatorii pe acelasi traseu. El era angajat al Politiei Romane, iar in timpul liber lucra ca sofer la o firma de transport. George Ciobanu nu avea insa contract cu Gregory Tour, ci cu o alta firma, el fiind solicitat sa efectueze aceasta cursa in conditiile in care unul dintre soferii Gregory Tour era in aceasta perioada in concediu. Cel de-al doilea sofer care se afla in autocar este in coma, spune Stefan Grigore.

"Din surse nu foarte oficiale am aflat ca el era la volan. A fost in foarte multe calatorii inclusiv pe acest traseu, il stia bine, era un om de toata isprava. Cred ca a evitat ceva, a fost un factor extrem care s-a intamplat acolo", a declarat Stefan Grigore, proprietarul Gregory Tour.

Administratorul firmei de transport Gregory Tour:

Colegul nostru domnul George Ciobanu a decedat. Celalalt coleg (sofer - n.red.) este in coma.

Soferul era detasat la Gregory Tour. Era o persoana extrem de calma, un profesionist, un om extraordinar. Il cunosc de multi ani de zile.

Unul dintre colegi a intrat in concediu si acest sofer era o persoana de incredere. A fost in foarte multe calatorii inclusiv pe acest traseu, il stia bine, era un om de toata isprava.

Din surse nu foarte oficiale am aflat ca el era la volan (in momentul accidentului - n.red.).

Cred ca a evitat ceva, a fost un factor extrem care s-a intamplat acolo.

Traseul, circuitul si programul excursiei nu fortau in niciun fel soferii sa depaseasca timpii de odihna.

Soferul avea o experienta de 10 ani.

Stefan Grigore declarase, anterior, ca autocarul prabusit in Muntenegru avea toate verificarile tehnice la zi, iar cei doi soferi aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pana acum. Grigore a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin sapte-opt ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turisti romani s-a rasturnat duminica in jurul orei 18.00, ora Romaniei, intr-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldandu-se cu 18 morti si 29 de raniti.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.