Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei a cumparat doi kilometri de panza din care va confectiona drapele nationale romanesti, pe care le va imparti membrilor comunitatilor din cele doua judete, scrie Agerpres.

IPS Ioan Selejan a declarat ca steagurile tricolore vor fi cusute de maicutele de la Episcopia din Miercurea Ciuc, vor fi sfintite si impartite gratuit credinciosilor la hramurile ce vor avea loc in aceasta vara la manastirile si parohiile ortodoxe din cele doua judete.

Primele 350 de steaguri au fost impartite luni la manastirea Valea Mare din judetul Covasna, ce poarta hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.

"Deocamdata am cumparat doi kilometri de tricolor, dar inca ne mai trebuie, ca steagul sa ajunga in fiecare casa. Toate steagurile vor fi sfintite inainte, iar preotii vor face o rugaciune pentru binele tarii noastre", a spus IPS Ioan.

Arhiepiscopul Ioan Selejan i-a indemnat pe credinciosi sa pastreze "cu sfintenie" tricolorul romanesc in casele lor si sa-l arboreze cu mandrie la toate marile sarbatori nationale si religioase.