Minsitrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, intr-o interventie telefonica la postul B1TV, ca Valentin Preda, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor retinut de DNA in februarie, nu a fost si nu este consilierul sau, nu este angajat al ministerului si nu este consilier in cadrul vreunei agentii de management.

Intrebat daca Valentin Preda este consilierul sau sau daca aavut discutii cu el pe aceasta tema, Teodorovici a reiterat "dl Preda nu a fost si nu este (consilier - n.red.). Aceasta problema nu s-a discutat."

Evenimentul Zilei a relatat vinerea trecuta, cand o declaratie a ministrului Teodorovici (PSD), ca fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda (PSD), care a fost retinut in luna februarie de DNA din fata Ministerului Dezvoltarii, va ocupa functia de consilier personal al sau.

Preda este cunoscut drept un fidel al primarului de Constanta, Radu Mazare, si este in momentul acesta urmarit penal de DNA.

Potrivit EVZ.ro, ministrul ar fi recunoscut ca Valentin Preda a fost propus de organizatia constanteana a PSD, insa ar fi dat de inteles ca avea nevoie, la cabinet, de o persoana care sa cunoasca proiectele europene pe teme dunarene si maritime. "Or dl. Preda s-a ocupat indeaproape de aceste domenii si a capatat experienta", a adaugat el.

Procurorii DNA au inceput, in luna februarie, urmarirea penala impotriva lui Valentin Preda, in sarcina caruia "s-a retinut infractiunea de complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat."