Ministrul de externe Titus Corlatean a declarat, la Digi24, referindu-se la problema legii privind frontiera de stat a Transnistriei, ca "nu are nimeni din comunitatea internationala a da curs unor astfel de gesturi. Includerea unor localitati in partea controlata de guvernul moldovean este o chestiune inacceptabila."

Titus Corlatean a spus ca astfel de gesturi ale separatistilor ingreuneaza suplimentar procesul de negociere, formatul 5 plus 2, care nu a avansat. "Sunt gesturi provocatoare, lucruri ce trebuie sa fie tratate politic de actorii implicaţi în procesul de negociere. M-am bucurat sa vad reacţia guvernului american.

Am fost reticenti in a lua o pozitie publica, tocmai pentru a nu oferi pretexte altora să utilizeze aceste luari de pozitie ale Ro, dar o spun clar: impartasim opinia SUA, OSCE si a Guvernului Moldovei."

Parlamentul de la Chisinau se reuneste joi in plen pentru a analiza problema transnistreana in contextul tensiunilor provocate de legea "privind frontiera de stat a Transnistriei", semnata de seful administratiei separatiste de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk. Decizia unilaterala a Tiraspolului a starnit un val de ingrijorare atat la Chisinau, cat si in randul comunitatii internationale, provocand si reactia Ambasadei SUA la Chisinau. Moscova subliniaza insa ca nu va retrage munitia si trupele din regiune inainte de a se ajunge la o solutie politica - totul pe fondul apropierii Moldovei de UE.