Aproape 1.000 de sindicalisti protesteaza miercuri in Piata Victoriei din Bucuresti, in fata sediului Guvernului, cerand stoparea calendarului de crestere a preturilor la gazele naturale si energia electrica, participantii aducand la miting un sicriu de copil si un personaj simbolizand "moartea economiei romanesti". La protest au venit sindicalisti din mai multe judete, printre care Galati, Iasi, Bacau, Neamt, Hunedoara, Dambovita si Salaj, anunta Mediafax. Liderii sindicali au anuntat ca se strang semnaturi de la toti protestatarii, pentru stoparea liberalizarii preturilor la gaze si energie, listele urmand sa fie depuse la guvern.

Sindicalistii afiseaza pancarte cu mesaje printre care "Austeritatea distruge economia romaneasca", "USL, ce mai e? Saracie lucie", "Suntem saraci si disperati" si "Noi suntem Romania".

La manifestatia numita de organizatori "protest de priveghi" a fost adus si un sicriu de copil, pe care a fost scris textul "Truda parintilor". Langa sicriu se afla un sindicalist imbracat intr-un personaj simbolizand Moartea, cu pelerina pe care scrie "FMI", gluga, coasa si masca sub forma de cap de mort.

Pe scena amenajata pentru discursurile liderilor sindicali au fost aduse si butoaie, in care sindicalistii au inceput sa bata inca de inceputul protestului, in jurul orei 10.00.

La ora 10:45, protestatarii au fost anuntati de liderii lor ca o delegatie a protestarilor va fi primita in sediul Guvernului, la discutii cu premierul Victor Ponta.

Cateva minute mai tarziu, in piata s-a facut un nou anunt, potrivit caruia reprezentantii sindicalistilor ar urma sa discute cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana.

La ora 11:00, o delegatie a protestatarilor a intrat in sediul Guvernului.

Protestul este organizat de Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, Federatia Sindicala a Siderurgistilor METAROM, Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea-Metal si Federatia Generala a Sindicatelor Familia. Organizatorii anuntasera marti ca la protest sunt asteptati 2.000 de membri ai celor patru federatii din industrie.