Premierul Victor Ponta a declarat joi, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii", ca Doru Badescu si-a prezentat demisia de la conducerea Casei Nationale de Asigurari si Sanatate, urmand a-l propune vineri in acest post pe europarlamentarul Cristian Busoi.

In legatura cu numirea lui Lucian Duta la SNAS, Victor Ponta a declarat ca acesta nu este in Consiliul de Administratie si ca a fost o actiune personala a unui consilier prezidential care era prieten cu Duta.

Victor Ponta a afirmat ca asta nu scuza greseala domnului Badescu care s-a grabit in niste termeni exagerati despre ceva ce nu se intamplase, nu a fost numit. "Aveti comunicatul presedintiei, nu?", a intrebat prim-ministrul. (n.r. pe site-ul presedintiei nu fusese inca publicat niciun comunicat la ora la care erau facute afirmatiile).

Anuntul vine dupa ce premierul Victor Ponta s-a intalnit in cursul zilei de joi, la Palatul Victoria, cu presedintele CNAS, dr. Doru Badescu, dupa ce un comunicat al acestei institutii catalogase miercuri numirea lui Lucian Duta drept o "gafa a administratiei prezidentiale, specifica organizatiilor mafiote".

"Primul-ministru considera ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS, a fost total nepotrivit si i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat", se arata intr-un comunicat al Guvernului.