MAI a anuntat joi dimineata ca noua judete sunt afectate de inundatiile provocate de precipitatiile abundente din ultimele zile. Astfel, in Galati sunt inundate 20 de localitati, iar in judetul Salaj 30 de anexe gospodaresti au fost afectate de apa, transmite Agerpres.

Judetele afectate de inundatii sunt: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Dambovita, Galati, Iasi, Salaj si Vrancea.

Angajatii MAI, prin reprezentantii Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta, actioneaza pentru remedierea situatiilor in 28 de localitati, cele mai multe interventii realizandu-se in Salaj (11) si Iasi (9).

In prezent mai este doar o localitate, in judetul Dambovita, fara energie electrica, unde se lucreaza pentru remedierea problemei.

In urma ploilor abundente au fost afectate mai multe surse de apa potabila, autoritatile intervenind cu motopompe pentru a scoate apa din fantani. Astfel de situatii sunt in Salaj (66), Alba (6) si Bacau (6).

Potrivit oficialilor MAI, inundatiile au afectat si doua drumuri judetene, in Iasi si Arges, fara insa a fi oprita circulatia, si sapte drumuri comunale, in Vrancea, Bihor si Salaj, unde traficul se desfasoara cu dificultate.

Totodata, angajatii ISU Bacau au intervenit in zona Podul Turcului, afectat de inundatii.

Centrul Operational al MAI va ramane activ pentru monitorizarea tuturor situatiilor din tara, au precizat oficialii institutiei pentru agentia de presa citata.

  • Galati: Sute de gospodarii afectate in localitatea Corod

Aproximativ 450 de gospodarii din localitatea galateana Corod au fost inundate, in noaptea de miercuri spre joi, in urma ploilor torentiale care au dus la iesirea din matca a unui parau, transmite Mediafax.

In urma ploilor torentiale cazute in noaptea de miercuri spre joi, paraul Corozel a iesit din matca, inundand sute de gospodarii.

Potrivit primarului comunei galatene Corod, Vasile Carjeu, apele au inundat 20 de locuinte, iar prezent se incearca scoaterea apei din aceste case, cu ajutorul motopompelor.

Apa a inundat si aproximativ 450 de gospodarii din localitate si a distrus opt kilometri de drumuri satesti. De asemenea, apele au distrus culturi de legume pe o suprafata de aproximativ patru hectare aflate in camp, in afara localitatii, a mai spus primarul din Corod.