Politistii fac, joi, cinci perchezitii in municipiul Braila si doua in Penitenciarul Galati, fiind vizata o grupare de inselaciuni prin telefon care ar fi fost coordonata de doi detinuti, transmite Mediafax.

Anchetatorii au stabilit, in urma investigatiilor, ca membrii gruparii infractionale, coordonata de doua persoane incarcerate in Penitenciarul Galati, ar fi inselat mai multe persoane, dupa ce s-au dat drept reprezentanti ai unei companii de telefonie si le-au spus ca au castigat premii in bani, pentru incasarea carora trebuie sa trimita prin posta diferite sume de bani reprezentand taxa de incasare.

"Acestea sunt suspectate ca, prezentandu-se ca facand parte dintr-o companie de telefonie, ar fi apelat victimele carora le comunicau faptul ca sunt castigatoare ale unor premii in bani, pentru incasarea carora le solicitau, insa, sa transmita prin mandat postal diverse sume de bani, reprezentand taxe de incasare ale premiilor (TVA sau alte comisioane)", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Banii trimisi prin posta de catre persoanele inselate de membrii gruparii erau incasati de patru barbati, complici ai celor doi detinuti.

Politistii fac perchezitii pentru identificarea si ridicarea mijloacelor de proba care au legatura cu activitatea infractionala a suspectilor, a precizat sursa citata.

La actiune participa politisti de investigatii criminale din Inspectoratul de Politie al Judetului Botosani, IPJ Braila, precum si politisti ai Serviciilor pentru Actiuni Speciale Botosani si Braila, cu suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale.

In Penitenciarul Galati si la mai multe adrese din judetul Braila au fost facute perchezitii si in 11 februarie, atunci fiind vizate 12 persoane care ar fi inselat cu peste 100.000 de lei mai multi suceveni, carora le-au telefonat sustinand ca sunt rude si le-au cerut bani pentru avocati sau pentru spitalizare.

Noua dintre perchezitii au fost facute la detinuti din Penitenciarul Galati, alte doua in municipiul Galati si una in judetul Braila, preciza Politia Romana.

Noua persoane, intre care sapte detinuti din Penitenciarul Galati, au fost audiate atunci la sediul IPJ Suceava. In urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat 30 de telefoane mobile si incarcatoare, dintre care 20 de la detinutii din Penitenciarul Galati, 28 de cartele SIM, un laptop, memory card-uri, sume de bani si inscrisuri.