Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru interimar al Educatiei, s-a prezentat luni dimineata la sediul Parchetului General, intr-un dosar in care Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a reclamat pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, relateaza Agerpres.

Liviu Pop a stat aproximativ o ora in sediul Parchetului, iar la iesire a spus ca, din punctul sau de vedere, sesizarea depusa de ANI este nejustificata.

ANI a anuntat in noiembrie 2012 ca a sesizat Parchetul General in legatura cu savarsirea de catre Liviu Pop, fost ministru al Educatiei, a infractiunii de conflict de interese, precum si de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit ANI, pe 15 mai, Liviu Pop a fost desemnat in functia de ministru interimar al Educatiei, iar in perioada 1 decembrie 2007 - 17 mai 2012, el a exercitat functia de secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

ANI sustine ca, dupa numirea in functia de ministru al Educatiei, Liviu Pop a emis Ordinul nr. 4271/29.05.2012 de modificare a Ordinului comun nr. 4576/2011 privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal din invatamantul preuniversitar de stat, prin care nu se mai permitea retinerea cotizatiei sindicale de catre unitatea de invatamant, ordin contestat in instanta de federatiile sindicale din invatamant, inclusiv de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, iar instantele de judecata s-au pronuntat in sensul mentinerii ordinului comun ca fiind temeinic si legal.

Astfel, Liviu Pop a avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, organizatie cu care s-a aflat in raporturi de munca in ultimii cinci ani, incalcand astfel dispozitiile in vigoare referitoare la conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice, in materia legislatiei penale.

Citeste si: