Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, a afirmat, sambata, ca este foarte importanta vizita pe care premierul Victor Ponta o va efectua, la inceputul saptamanii viitoare, in tara sa, transmite Agerpres.

Prezent la Blaj, la inaugurarea unei noi unitati de productie a concernului german Bosch, ambasadorul Andreas von Mettenheim a mentionat ca in cadrul intrevederii pe care seful Guvernului de la Bucuresti o va avea cu cancelarul german Angela Merkel vor fi abordate "teme de actualitate internationala, teme politice, relatiile germano - romane si intre acestea, cu precadere, cele economice".

Diplomatul a subliniat, in acest context, importanta investitiei concernului Bosch in municipiul Blaj.

"Cred ca aceasta investitie este extrem de importanta pentru Romania, nu doar datorita celor aproape 50 de milioane de euro investiti, nu doar pentru ca se creeaza 300 de locuri de munca, ci pentru ca toate aceste elemente demonstreaza impreuna ca acel regres al investitiilor a fost depasit si ca, de acum incolo, lucrurile merg inainte", a afirmat diplomatul german.

El a mentionat ca, de la venirea sa in Romania, in urma cu patru ani, este pentru prima data prezent la inaugurarea unei fabrici apartinand unui investitor german in tara noastra.

Investitia de la Blaj nu este singura realizata de concernul german, cel mai mare furnizor de tehnologie auto pe plan mondial, in acest an in Romania. Grupul Bosch va inaugura in trimestrul al IV-lea in Cluj-Napoca un nou centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Pana la sfarsitul anului sunt prevazute aici investitii de 77 de milioane de euro.

Premierul Victor Ponta se va afla luni si marti intr-o vizita oficiala in Germania.

"Vizita din Germania are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la un nivel care a existat in anii trecuti si care in 2012, in urma crizei politice din Romania, a suferit o perioada de inghet. (...) Vreau sa avem din nou un parteneriat strategic cu Germania. Este evident ca Germania si Franta sunt motoarele Europei - si Romania are nevoie de ambele tari, nu poate fi doar intr-o parte sau in alta. (...) Vreau sa incurajez continuarea investitiilor germane in Romania si sa spun ca Romania, avand acum stabilitate politica, este din nou un partener esential pentru Germania in regiun"', a afirmat primul-ministru Victor Ponta, intr-un interviu difuzat vineri de postul de radio Deutsche Welle.