Fiscul nu exclude posibilitatea ca inspectorii Garzii Financiare sa fi transmis ilegal in afara institutiei contractul dintre firma lui Dumitru Dragomir si RCS & RDS, care face obiectul unui prezumtiv santaj in dosarul Sorin Alexandrescu. In urma controlului intern, raportul Fiscului a fost transmis catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

"In urma anchetei desfasurate de Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF, a reiesit faptul ca angajatii Garzii Financiare care au instrumentat controlul la societatea SC Bodu SRL au avut in permanenta acces la contractul de asociere in participatiune dintre SC Bodu SRL si SC RCS&RDS SA, nefiind exclusa posiblitatea ca acestia sa-l transmita unei terte persoane.

Cu toate ca, din cercetarea administrativa efectuata de Directia Generala de Integritate din cadrul ANAF nu au rezultat probe concludente care sa demonstreze transmiterea catre terti a contractului dintre cele doua societati de catre reprezentantii Garzii Financiare, intrucat dosarul face obiectul unei cercetari a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), astazi 7 iunie 2013 s-a inaintat raportul cercetarii administrative catre DNA in vederea conexarii acestora", se arata intr-un comunicat publicat vineri de DNA.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, in subordinea caruia se afla ANAF si Garda Financiara, a fost intrebat joi seara, la TVR 1, "cum isi explica" faptul ca acest contract a ajuns la trustul Intact, ministrul dezvaluind ca la document ar fi putut avea acces "si alte persoane de la alte institutii".

"Accesul la acel contract, pe langa inspectorii si persoanele cu functii de conducere din cadrul Garzii Financiare care au coordonat acel control, puteau sa-l mai aiba si alte persoane de la alte institutii. Pana maine nu putem sa spunem, pot sa existe suspiciuni, noi nu suntem organe de ancheta, facem cercetari disciplinare, ce este in competenta Directiei de integritate din cadrul ANAF, directie care are proceduri specifice, iar, pe baza rezultatelor, raportul respectiv va face anumite propuneri. Maine va vom comunica care sunt propunerile respective, in functie de indiciile care rezulta din (verificari)", a explicat el.

ANAF anuntase miercuri ca a demarat o ancheta interna in Garda Financiara dupa ce Dumitru Dragomir a acuzat ca un contract confidential semnat de o firma a sa cu RCS &RDS a ajuns in posesia trustului Intact in urma unui control al Garzii. Contractul in cauza a fost folosit de Sorin Alexandrescu, manager in trustul Intact, pentru un presupus santaj. ANAF arata, intr-un raspuns pentru HotNews.ro, ca firma BODU SRL (detinuta de Dumitru Dragomir) a fost verificata de inspectorii Garzii in 23 ianuarie 2013, in conditiile in care Dragomir afirmase ca a fost controlat de Garda Financiara la jumatatea lunii aprilie, iar inspectorii ar fi dat acest contract trustului Intact.

Dumitru Dragomir acuzase satpamana trecuta, dupa izbucnirea scandalului legat de prezumtivul caz de santaj practicat de directorul Antena Grup, Sorin Alexandrescu, ca inspectorii Garzii Financiare ar fi dat acest contract trustului Intact.

Filmul evenimentelor: