Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, document care a fost publicat si pe pagina de inernet www.fonduri-ue.ro, in vederea demararii consultarii publice.

In conditiile in care cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale si de Investitii 2014-2020 nu este finalizat, acest document va fi revizuit in functie de evolutia negocierilor si de rezultatele procesului national de consultare publica.

Uniunea Europeana a alocat Romaniei pentru perioada 2014-2020 fonduri in valoare de peste 34 miliarde de euro, din care aproximativ 22 miliarde de euro sunt cele aferente politicii de coeziune.

Punctul de vedere al potentialilor beneficiari

O serie de propuneri privind prioritatile/punctele principale care ar trebui atinse in cadrul viitoarelor Programe cu fonduri europene au fost deja prezentate in cadrul unor dezbateri publice, inclusiv in cadrul intalnirilor cu autoritatile, de catre potentialii beneficiari - partenerii de dialog in etapa de elaborare a documentelor.

Spre exemplu, propunerile din zona IMM pot fi gasite aici iar propunerile din zona economiei sociale, educatiei si ocuparii fortei de munca pot fi gasite aici (uelive.ro).

Pasii urmatori

Mihaela Toader, directorul Directiei Programare a declarat recent citata de uelive.ro ca “Primul draft al Programelor Operationale speram sa-l supunem dezbaterii publice in iulie-august si sa trimitem documentele la Comisia Europeana in septembrie."

Citeste declaratiile si mai multe detalii aici.