Ora 16.01 Tribunalul Bucuresti a decis joi ca seful Antena Group, Sorin Alexandrescu, acuzat de procurorii DNA de santajarea unui administrator al RCS&RDS, sa fie cercetat in stare de libertate. Acesta are insa interdictia de a parasi tara.

Sorin AlexandrescuFoto: AGERPRES

Ora 14.00: Instanta a ramas in pronuntare.

In fata instantei, Sorin Alexandrescu a declarat ca el nu are nicio functie in cadrul companiei Intact Publishing, asa cum in mod gresit au retinut procurorii in materialul de urmarire penala, el fiind director general la Antena Group, cele doua companii fiind entitati complet separate.

"Nu inteleg de ce sunt un pericol public. Nu exista nicio dovada ca intre mine si Intact Publishing a existat o colaborare. Aproape 17 ani de zile am fost in conducerea unor companii nationale si internationale, cu operatiuni complicate si niciodata nu mi s-a adus vreo acuzatie", a spus Alexandrescu, potrivit Agerpres.

In timpul procesului, Sorin Alexandrescu a recunoscut ca documentul semnat intre RDS&RCS si Bodu SRL (companie care ii apartine fiului lui Dumitru Dragomir) i-a fost dat de o persoana anonima.

"Ioan Bendei mi-a spus ca el a fost cel care a dispus scoaterea din grila de programe de la RCS a posturilor Antena Group. Bendei nu avea calitatea sa negocieze contractul de retransmitere a posturilor. Contractul dintre Mitica Dragomir si RCS mi-a fost transmis anonim cu o saptamana inainte sa ma intalnesc cu domnul Bendei", a afirmat Sorin Alexandrescu.

Vinerea trecuta, Judecatoria Sectorului 1 a admis o cerere a procurorilor DNA privind arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Alexandrescu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie - 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva acestuia, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.