Producatorul medicamentului antigripal Fervex a dispus retragerea de pe piata a produsului, din cauza suspiciunilor ca acesta ar contine flora microbiana atipica, anunta televiziunile de stiri. Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru pe probleme de sanatate a explicat, la Romania Tv, ca suspiciunile vizeaza medicamentul Fervex cu aroma de zmeura, care oricum nu era comercializat pe piata romaneasca. Producatorul, compania franceză Bristol-Myers Squibb, a decis, totusi, preventiv, si retragerea celorlalte tipuri de medicamente, pentru verificari suplimentare.

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, dr. Marius Savu, a confirmat, pentru Agerpres, ca Fervex pentru copii si adulti va fi retras din farmacii ca urmare a unei alerte primite de la Agentia Europeana a Medicamentului. Potrivit acestuia, autoritatile din Franta au identificat o bacterie la nivelul unui excipient, bacterie care ar cauza reactii nedorite.

Reactiile nu sunt foarte grave, ci constau in stari de voma, greata, diaree, atat la copii, cat si la adulti, a explicat presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului.

Medicamentul va fi retras de la comercializare in toate tarile Uniunii Europene, inclusiv in Romania, a precizat medicul Marius Savu.