Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa se pronunte marti in dosarul 'Valiza', in care sunt judecati George Becali, Victor Piturca si Teia Sponte. Directia Nationala Anticoruptie a cerut condamnarea lui George Becali la patru ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Victor Piturca, Teia Sponte si Radu Gheorghe Marino la cate doi ani de inchisoare cu suspendare si a Alinei Florentina Ciul la doi ani de inchisoare cu executare.

In plus, DNA solicita confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, bani folositi de George Becali pentru premierea jucatorilor de la Universitatea Cluj-Napoca.

"Inculpatul George Becali nu a inteles spiritul fotbalului. Oamenii vin la fotbal pentru performanta si glorie. George Becali este un personaj, care confunda legea cu morala. El nu s-a sfiit sa atace institutiile publice si pe functionari. El a facut amenintari la adresa procurorilor si judecatorilor", a declarat, in sala de judecata, reprezentantul DNA.

In ultimul sau cuvant, Becali le-a marturisit judecatorilor ca au reusit sa-l sperie, ca s-a facut "baiat cuminte" si ca Romania are de pierdut odata cu incarcerarea sa, scrie Mediafax.

Instanta suprema a ramas in pronuntare si a stabilit ca va lua o decizie definitiva in 4 iunie.

Gigi Becali a fost trimis in judecata in dosarul "Valiza" de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Finantatorul Stelei se afla la inchisoare din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.