Guvernul a anuntat oficial, joi intr-un comunicat de presa, rezilierea contractului cu firma americana Bechtel. "Prin semnarea Acordului au fost stinse complet pretentiile Bechtel International Inc pentru suma de 37.200.000 Euro, TVA inclus", se arata in acest comunicat, publicat la putin timp dupa ce premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova s-au intalnit, la sediul guvernului, cu reprezentanti ai Ambasadei SUA.

Autostrada Transilvania in lucruFoto: Hotnews

"Proiectul de construire a Autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors a fost inceput in anul 2004 de catre compania americana Bechtel International Inc., pana la momentul rezilierii contractului fiind contruiti 52 de km pentru suma de 1,4 miliarde de euro.

Odata cu semnarea rezilierii, santierul autostrazii Transilvania va fi preluat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, urmand a se demara procedura de concesiune pentru construirea tronsoanelor ramase", se arata in acest comunicat.

Ministrul Dan Sova anuntase miercuri seara, la Realitatea TV, ca a fost reziliat contractul cu Bechtel.

In cursul diminetii de joi, compania Bechtel a facut declaratii contradictorii.

Tronsonul Bors - Suplacu de Barcau (tronsonul Bechtel)

Tronsonul Bors - Suplacu de Barcau (tronsonul Bechtel)

Foto: Hotnews

Initial, reprezentantii companiei au declarat, pentru Digi24: "Negocierile pentru rezilierea contractului continua", dar ulterior au revenit si au retras declaratia, dupa care au promis ca vor transmite un comunicat oficial cand se vor lamuri pe deplin, potrivit sursei citate.

"Suntem, in prezent, in negocieri pentru a incheia contractul nostru cu Autoritatea Nationala pentru Autostrazi. Totusi, atat timp cat aceste negocieri nu sunt incheiate oficial si acordul nu este aprobat de guvern, nu ar fi indicat pentru Bechtel sa discute despre aceasta chestiune", declara Jane Vincent, Head of Global Media Relations, Civil Infrastructure, de la sediul din Londra al companiei.

Raspunsul a fost trimis prin e-mail dupa ce Digi24 a formulat o solicitare catre compania americana pe tema rezilierii contractului.

Peste zece minute, Jane Vincent a trimis catre Digi24 un alt e-mail in care anunta ca anuleaza mailul anterior.