Consiliul Judetean (CJ) Prahova a solicitat un control al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Prahova la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Ploiesti, dupa ce, in urma unui audit, s-a constatat ca mai multi medici de la aceasta unitate sanitara ar fi incasat sporuri salariale necuvenite, relateaza Agerpres.

Potrivit adresei inaintata catre DGFP de Consiliul Judetean, in administrarea caruia se afla maternitatea din Ploiesti, in urma unui audit realizat la acest spital s-a constatat ca o serie de medici chirurgi ar fi incasat drepturi salariale necuvenite in cuantum de 50 la suta din salariul de baza pentru timpul petrecut in sala de operatie.

"In cadrul misiunii de audit public intern realizat la Spitalul Obstetrica Ginecologie Ploiesti, in perioada 14.03.2013 - 26.04.2013, s-au constatat drepturi salariale necuvenite acordate medicilor de specialitate chirurgicala - spor in cuantum de 50% din salariul de baza acordat fara a se tine cont de timpul efectiv lucrat in blocul operator - pentru perioada 1-06.2010 - 31.03.2013", se arata in documentul citat.

De asemenea, in adresa se mentioneaza ca in urma aceluiasi audit s-au descoperit si "consumuri de alimente efectuate peste nivelul alocatiei de hrana reglementata de HG nr. 429/16.04.2008 privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile din unitatile sanitare publice, pentru perioada 01.01.2011 - 31.12.2012".

"S-au intocmit fise de constatare prin care s-a solicitat stabilirea si recuperarea eventualelor prejudicii de catre un compartiment de control abilitat. Deoarece in cadrul Consiliului Judetean Prahova nu este organizat un compartiment de control, va solicitam realizarea verificarilor de catre compartimentul de specialitate din unitatea dumneavoastra", se mai arata in adresa transmisa de CJ Prahova catre DGFP Prahova.

Potrivit sefului CJ Prahova, Mircea Cosma, in acest caz sunt implicati, din primele verificari, sapte medici, iar sporurile primite la salariu ar fi in cuantum de aproximativ 250.000 de lei, insa nu se cunoaste cat din acesti bani sunt sume necuvenite.