Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa organizeze cu atentie examenul de bacalaureat. "E foarte important, o spun inca o data, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie sa fie la sange. Deci un elev bine pregatit ia o nota mare, unul mai putin pregatit o nota mica, dar unul care fura trebuie sa dispara din examen", a declarat Victor Ponta la inceputul sedintei de guvern de marti.

"In educatie, domnule ministru, aveti toata echipa pregatita pentru bacalaureat? Ati trecut cu bine testul cu clasa pregatitoare, mai trebuie sa il treceti si pe cel cu bacalaureatul ca sa puteti dupa aceea sa pregatiti inceperea anului universitar", a declarat prim-ministrul Victor Ponta marti, 21 mai, la inceputul sedintei de guvern.

"Vreau sa va rog sa va organizati bine, sa comunicati foarte bine si sa fiti foarte receptiv la orice probleme apar si sincer sa fiu sper ca o sa avem rezultate mai bune la bacalaureat. E foarte important, o spun inca o data, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie sa fie la sange. Deci un elev bine pregatit ia o nota mare, unul mai putin pregatit o nota mica, dar unul care fura trebuie sa dispara din examen. Aici nu cred ca exista niciun fel de rabat si niciun fel de diferenta de ceea ce se cere. Poti sa fii mai putin bine pregatit, dar nu poti fi hot. Daca esti hot, trebuie sa pleci din bacalaureat", a continuat premierul.