Mami si tati imi mai spun si Pisoias pentru ca atunci cand ma tin in brate si ma alinta eu sunt cel mai fericit. Pe 16 februarie 2013, Doamne Doamne a facut posibil ca visul lui mami si al lui tati sa se implineasca; atunci am venit eu pe lume. Aveam doar 2800g si 48,5 cm lungime.

Stefan AndreescuFoto: Hotnews

Prima mea zi de viata a adus pe langa fericirea si bucuria parintilor mei si inceputul acestei povesti triste.

La scurt timp de la nastere am inteles ca va mai trece ceva timp pana cand voi putea sa ma bucur si eu de copilarie si cand voi putea sa fiu si eu la fel ca ceilalti copii.

Icterul precoce a fost semnalul de inceput. La 6 zile am fost internat la Spitalul de Urgenta pentru Copii M.S. Curie cu diagnosticul de sindrom colestatic neonatal. Pur si simplu ficatelul meu nu vroia sa functioneze corect.

Doctorii de aici au avut grija de mine, m-au hranit si prin perfuzii si m-au pus "pe picioare" insa culoarea mea palida nu disparea deloc, iar icterul a devenit obstructiv cu diagnosticul prezumtiv de hipoplazie si paucitate ductulara. Destul de complicat.

Doctorul pediatru mi-a recomandat sa fac o investigatie chirurgicala si o biopsie hepatica pentru a confirma diagnosticul. Asa ca la varsta de 2 luni, doctorii m-au ajutat sa adorm cam 5 ore timp in care am visat frumusetile copilariei mele viitoare.

In acest timp doctorii care m-au operat au descoperit ca nu aveam cai biliare externe si prin urmare au pus in practica procedura Kasai prin care mi-au legat intestinul direct la ficatel pentru a ajuta lichidul biliar sa se scurga (aceasta operatie nu ma vindeca, ci doar imi prelungeste viata).

Operatia a avut succes insa evolutia mea nu a fost la fel de buna. Starea mea de sanatate nu este stabila (am fost diagnosticat cu angiocolita acuta- inflamarea cailor biliare, falimentul cresterii, pe langa hepatita neonatala cu hipoplazie ductulara si fibroza hepatica).

A sosit in cele din urma si rezultatul biopsiei efectuate in timpul operatiei. Aceasta a dat verdictul. Medicii de la Centrul de Boli digestive si Transplant Hepatic de la Fundeni au hotarat ca singurul lucru care ma poate ajuta sa ma joc cu copiii este un transplant urgent de ficat.

Din pacate, statul acopera doar o parte din costurile pe care le presupune un transplant de ficat. Inca nu stim clinica care ma va primi, insa cu siguranta VIATA MEA VALOREAZA MAI BINE DE 100.000 EUR. (In afara de costul operatiei, mai sunt costurile de transport, costurile evaluarilor preoperatorii, costul testelor de compatibilitate, costul controalelor si medicamentelor post-operatorii, costurile de operatie si spitalizare ale donatorului).

De asemenea, trebuie sa ma hranesc cu o formula speciala de lapte pentru bebelusii cu ficatelul bolnav. O cutie de Heparon de 400 g costa 200 ron, iar eu mananc 10 cutii pe luna.

In prezent, desi starea mea de sanatate nu este foarte buna si in ciuda faptului ca nu am reusit sa cresc foarte mult (am doar 3800 g si 56 cm la 3 luni) sunt un baietel voinicel, vesel si jucaus si pe deasupra optimist.

In fiecare zi le spun lui mami si tati ca ma voi face bine curand.

Va rog sa ma ajutati sa-mi tin aceasta promisiune fata de parintii mei si sa alung de pe chipurile lor lacrimile si tristetea.

Va rog ajutati-ne ca sa fim fericiti ca in prima mea zi de viata.

BRD

LEI: RO81BRDE426SV58244854260

EURO: RO77BRDE426SV58244934260

deschise la BRD GROUPE SOCIETE GENERAL, SUCURSALA EC DELFIN

pe numele ANDREESCU RALUCA

BCR

LEI: RO68RNCB0318057562050001

EURO: RO52RNCB0316057562050001

USD: RO25RNCB0316057562050002

SWIFT RNCB RO BU

deschise la BCR SUCURSALA FERDINAND

pe numele ANDREESCU RALUCA

Contact

Andreescu Raluca: +40 722 382 793

Andreescu Gabriel: +40 726 307 840

http://stefanandreescu.com/