Adrian Sobaru, angajatul Televiziunii Romane care s-a aruncat anul trecut de la balconul salii de plen a Parlamentului, in timpul unui discurs al lui Emil Boc, a declarat marti, pentru agentia Mediafax, ca a intrat in greva foamei si protesteaza in fata televiziunii publice.

"Sunt in greva foamei in fata Televiziunii Romane. Astazi nu vorbesc, sunt legat la gura, caci n-am voie. Asta inseamna presa in Romania. Pentru anumite persoane! Poate maine pot vorbi?", spune Adrian Sobaru.

El nu a precizat care sunt motivele pentru care a decis sa apeleze la aceasta forma de protest.

La sedinta comuna a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului, intr-o tentativa de sinucidere, in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor". Sobaru a cazut de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA".

Surse din TVR spuneau atunci ca Adrian Sobaru si-ar fi premeditat demersul, pentru ca nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut sa mearga in locul unui coleg.

La inceputul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Politistii Sectiei 17 din Capitala au anchetat si finalizat dosarul deschis in urma incidentului din decembrie 2010 din Parlament, anchetatorii propunand neinceperea urmaririi penale fata de TVR.

Pe de alta parte, in urma procesului de reorganizare al TVR, care s-a desfasurat in ultimul an, Adrian Sobaru a ramas in Televiziunea Romana. Adrian Sobaru a participat la procesul de evaluare din TVR, insa nu a raspuns la teste, ci a preferat sa transmita niste mesaje conducerii Televiziunii Romane.

Intr-un interviu acordat MEDIAFAX in ianuarie 2013, Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, a declarat: "Intotdeauna Societatea Romana de Televiziune a acordat o atentie speciala domniei sale, din cauza situatiei familiale in care se afla. Sprijinul - inclusiv financiar si in ceea ce priveste flexibilitatea prezentarii la locul de munca - a fost un atu in ceea ce priveste empatia angajatorului, TVR, fata de domnul Sobaru. Domnia sa a detinut catva timp calitatea de lider sindical, aflandu-se in momentul acesta in perioada celor doi ani de protectie, potrivit legii. E un soi de intangibilitate a fostilor lideri sindicali de a fi supusi proceselor de restructurare. Prin urmare, domnul Sobaru ramane in Televiziunea Romana datorita acestui aspect. Cat priveste ceea ce a dorit domnia sa sa exprime prin modul special in care a abordat aceasta selectie de personal, este alegerea domniei sale. El este aparat de articolul 182, alin. 2 din Contractul Colectiv de Munca, referitor la fostii lideri sindicali".

Ulterior, Adrian Sobaru a declarat in presa ca intentioneaza sa se mute, impreuna cu familia sa, in Canada.