O suta de mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor picheta, marti, sediul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), a anuntat vicepresedintele Federatiei Nationale Mine Energie, Dumitru Parvulescu, citat de Agerpres. Grupuri de 100 de mineri vor continua actiunile de protest pana pe 20 mai iar pe 24 mai va fi organizat un protest de amploare la care sunt asteptati 5.000 de sindicalisti ai CE Oltenia.

Cei 100 de mineri, impreuna cu liderii de sindicate, au plecat catre Bucuresti marti dimineata. Este vorba despre minerii din cadrul Carierelor Rosia, Pesteana si Termocentralei Turceni, care vor picheta ANRE pentru modificarea ordinului 33 din 30.08.2012, dar si a altor ordine.

"La Bucuresti, incepand de astazi (marti - n.red.), vor merge grupuri de cate 100 de persoane in fiecare zi. Astazi merg salariatii de la Carierele Rosia si Pesteana si Termocentrala Turceni, in speranta ca ANRE va modifica norme si ordine care vizeaza acest domeniu de activitate. Lucrul acesta s-a facut verbal, noi nu mai credem in vorbe, doar in fapte. Daca vom vedea ordinele semnate in Monitorul Oficial, vom renunta la proteste", a declarat Dumitru Parvulescu.

Conform calendarului de proteste anuntat de Federatia Nationala Mine Energie:

  • in data de 15 mai vor picheta sediul ANRE 100 de sindicalisti de la Cariera Jilt si Termocentrala Craiova;
  • in data de 16 mai, 100 de sindicalisti de la Motru si Mehedinti;
  • in data de 17 mai, 100 de salariati ai Termocentralei Rovinari;
  • in data de 20 mai, 100 de mineri de la Cariera Berbesti;
  • pe 24 mai sa fie organizat un protest de amploare, la care vor participa 5.000 de sindicalisti din cadrul Complexului Energetic Oltenia, cu intreruperea activitatii timp de 2 ore in toate unitatile companiei.