Premierul Victor Ponta a anuntat ca toti parlamentarii romani de la Strasbourg, inclusiv cei ai opozitiei, au semnat o scrisoare adresata Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei in care se spune ca Romania nu are probleme cu functionarea institutiilor democratice, el apreciind ca este un gest de solidaritate "extraordinar", potrivit Mediafax.

Premierul a fost, miercuri, la Strasbourg, pentru intalniri cu membrii Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

"Poate ieri s-a parut neobisnuit, dar o spun inca odata: absolut toti, absolut toti parlamentarii romani de la Strasbourg, si aici nu vorbesc doar de cei de la USL, vorbesc de UDMR, vorbesc de Cezar Preda de la PDL, absolut toti au semnat o scrisoare pentru toti membrii Adunarii Parlamentare, in care au spus ca Romania nu are in acest moment probleme de functionare a institutiilor democratice si ca toate problemele pe care le avem le putem rezolva singuri. Nu mi s-a intamplat des in ultimii ani sa vad o solidaritate a tuturor partidelor politice si cu atat mai mult mi s-a parut extraordinar si de laudat ceea ce s-a intamplat ieri", a spus premierul joi.

Ponta si-a exprimat speranta ca cererea Romaniei adresata Comisiei Europene de a i se fixa conditionalitati clare in cadrul MCV va fi aprobata joi.

"Am emotii in aceasta dimineata, pentru ca, dincolo de obiectivele pe care le-am anuntat deja ale prezentei mele la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, astept vestea ca acea cerere facuta anul trecut, de declansare a unei anumite monitorizari a Romaniei, practic astazi va fi inchisa si asta e un lucru foarte bun pentru Romania", a precizat liderul USL.