Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca sesizarile Agentiei Nationale de Integritate in cazul celor sase politicieni provenind din PDL, PSD si PNL "au fost impartite echitabil" intre cele trei formatiuni politice, exprimandu-si totusi speranta ca nu acesta a fost criteriul in baza caruia s-a sesizat ANI, transmite Agerpres.

"N-am aflat nimic altceva decat ca exista sase sesizari ale ANI si am vazut ca au fost impartite foarte echitabil: doua - doua - doua. Sper totusi ca nu acest criteriu a fost luat in vedere. Asa s-au lucrat dosarele. Eu nu pot sa spun nimic altceva decat ca exista niste prevederi si proceduri legale si ca nu consider pe nimeni prezumat vinovat pana nu se termina toate procedurile. Nu cunosc niciun fel de detaliu si, ca prim-ministru, evident ca nu o sa ma pot pronunta niciodata foarte mult in concret", a afirmat Victor Ponta, intr-o conferinta de presa la Strasbourg.

Amintim ca doi politicieni de la PDL, doi de la PNL si doi de la PSD au intrat in vizorul Agentiei Nationale de Integritate. Astfel, europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan este acuzat de inspectorii ANI de fals in declaratii pe motiv ca nu si-ar fi declarat actiuni la Transgaz Medias in valoare de 94.000 de euro, fiind sesizat Parchetul.

Pe lista ANI, sub acuzatia de incompatibilitate se afla presedintii CJ Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD) si CJ Brasov, Aristotel Cancescu (PNL) dar si primarul Sibiului (PNL) Klaus Johannis. In cazul primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie (PSD) ANI a constatat o diferenta nejustificata de aproximativ 180.000 de euro intre avere si venituri. Fostul presedinte al CJ Dambovita (PDL), Florin Popescu, este acuzat de conflict de interese, pe motiv ca ar fi semnat sapte acte aditionale incheiat la institutia pe care o conduce si o compania la care a fost actionar si administrator.