Premierul Victor Ponta a anuntat marti la inceputul sedintei de guvern ca 1.400 - 1.500 de copii au inca nevoie de sali de clasa in Bucuresti, dupa incheierea primei etape a inscrierilor in invatamantul primar. "Este prima data cand au loc inscrierile fara probleme mari; pe unde mai sunt mici lucruri de rezolvat, logistic, in special in Bucuresti, o sa ma vad si cu primarul general si impreuna sa gasim solutiile pentru cei 1.400-1.500 de copii care au nevoie de sali", a declarat Victor Ponta.

"Dar, oricum, cred ca este un succes si (...) vreau sa felicit Ministerul Educatiei", a continuat seful Executivului. "Inteleg ca aproape s-a incheiat inscrierea in ciclul primar, 130.000 de copii au fost anul trecut in clasa pregatitoare si in clasa I, conform gandirilor geniale ale lui Funeriu. Acum avem 163.750 fara scandal, cu optiunea parintelui, decisiva, referitor la unde merge copilul, la clasa pregatitoare sau la clasa I. Deci, cu mai multa minte decat ministrii de dinainte, marii reformatori, cu mai mult bun-simt si cu mai multa atentie fata de parinti, am reusit sa rezolvam", a declarat premierul Victor Ponta.

Ministerul Educatiei a anuntat luni seara ca au fost inregistrate 163.743 de cereri de inscriere pentru clasa pregatitoare, reprezintand 100,8% din totalul numarului de copii estimat, respectiv 162.429. Cea de-a doua etapa de inscriere se desfasoara in perioada 8-17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant, dupa prima etapa.

Amintim ca, la inceputul anului, premierul Victor Ponta a anuntat ca pana pe 31 martie fiecare parinte va trebui sa spuna daca vrea clasa pregatitoare la scoala sau la gradinita (Sursa). Ministerul Educatiei nu a anuntat nici pana astazi care este rezultatul acestei consultari, iar metodologia de inscriere nu a adus modificari esentiale fata de cea de anul trecut.