Elevii de clasa a XII-a din Capitala sustin luni prima proba la simularea bacalaureatului, cea la alegere din cadrul filierei, profilului si specializarii, acesta fiind al doilea test de verificare a cunostintelor inaintea examenului din vara. Simularile pentru examenul de bacalaureat din anul scolar 2012-2013 au fost organizate in Capitala in doua etape, prima testare fiind in 30 ianuarie - 1 februarie, cand au fost sustinute probele la limba romana si matematica, anunta Mediafax.

Cea de-a doua etapa a simularii examenului de bacalaureat incepe luni 22 aprilie cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului si specializarii. In 24 aprilie este programata proba la limba si literatura romana, iar in 26 aprilie la matematica, respectiv istorie, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Elevii de clasa a XII-a vor sustine probele intre orele 11.00 si 14.00. Simularea va fi organizata astfel incat sa fie cat mai apropiata de examenul care va avea loc in vara. Elevii vor fi asezati in clase in ordine alfabetica, cate unul in banca, iar salile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiata de elevi in clasa a XII-a, dar si elemente recapitulative, din materia studiata incepand cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afisate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Prezenta la prima etapa a simularii examenului de bacalaureat din Capitala a fost de 83,9 la suta, probele la limba romana si matematica fiind sustinute de 26.631 de elevi.

Promovabilitatea a fost 24 la suta la proba de matematica si 59,09 la suta la cea de limba romana. Note maxime au obtinut 27 de elevi la limba romana si opt la matematica. De asemenea, note intre 9 si 9,99 au avut 721 de elevi la limba romana si 118 la matematica, potrivit ISMB.

Conducerea ISMB preciza ca simularea din 30 ianuarie si 1 februarie a urmarit prezenta, nu rezultatele. Notele de la simulare au fost trecute sau nu in catalog, in functie de optiunile comune ale parintilor, elevilor si profesorilor.