Aproape 2.000 de angajati de la societatea Reparatii Locomotive din cadrul CFR au oprit spontan lucrul, miercuri dimineata, nemultumiti ca nu si-au primit salariile. Maxim Rodrigo, presedintele Federatiei Sindicatelor Transporturi Feroviare din Romania si al Aliantei Nationale a Sindicatelor Feroviare, a declarat pentru Mediafax ca angajatii de la filialele societatii Reparatii Locomotive si Automotoare au oprit spontan lucrul din cauza faptului ca banii de salarii nu le-au intrat in conturi, pe motiv ca banca ar fi pus poprire pe conturi.

Liderul sindical a mai spus ca Reparatii Locomotive si Automotoare are sediul in Brasov, dar protestul se desfasoara la toate filialele din tara unde exista sedii ale societatii.

El a precizat ca oamenii asteapta in ateliere, pentru ca li s-a spus ca dupa ora 9.00 ar trebui sa intre banii.

"Situatia este grava, pentru ca daca ei ies afara din ateliere, din depouri nu mai iese nicio locomotiva care ar trebui sa plece pe trasee, deoarece ei sunt cei care trebuie sa dea avizul pentru plecare", a mai spus Maxim Rodrigo.

Salariatii spun ca ar fi trebuit sa primeasca banii de luni, dar au fost anuntati ca vor intarzia o zi, iar miercuri conducerea societatii le-a transmis ca banii au fost trimisi catre banca, dar se pare ca banca a pus poprire pe conturi.

"Oamenii nu mai au incredere, pentru ca vorbim de angajatii cu cele mai mici salarii. Ei au copii de trimis la scoala si banci de platit", a precizat Maxim Rodrigo.

Liderul sindical a adaugat ca, din informatiile pe care le are, o parte a angajatilor de la Galati si din Brasov ar fi primit banii, iar in cazul celorlalti conturile ar fi fost blocate.

Rodrigo a adaugat ca cei din conducerea companiei au promis ca vor trimite oameni la banca pentru a verifica de ce s-a ajuns la aceasta situatie.