Protestele angajatilor Oltichim se extind. Circa o mie de muncitori de la combinatul din Ramnicu Valcea si de la Arpechim Pitesti merg marti la Bucuresti ca sa participe la un miting in capitala, in fata sediului Guvernului. Actiunea este programata intre orele 11:00 - 15:00 si vine dupa trei saptamani consecutive de proteste in fata combinatului din Ramnicu Valcea.

Oamenii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe ultimele trei luni, dar mai ales de concedierile colective anuntate de administratorii judiciari.

Salariatii mai reproseaza conducerii nerespectarea termenului privind repornirea combinatului la 65% din capacitate. Reprezentantii sindicalistilor au cerut o intalnire de urgenta cu premierul Victor Ponta, dupa cum a anuntat, luni, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa".

Privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a esuat dupa ce Dan Diaconescu care a castigat licitatia pentru pachetul majoritar de actiuni nu a achitat suma de 45 de milioane de euro.

Oltchim a intrat in insolventa in luna ianuarie 2013. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.