Echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat doua mentiuni la Concursul de Procese Simulate in domeniul Arbitrajului Comercial International "Willem Vis", anunta universitatea printr-un comunicat de presa. Aceasta este prima echipa din Romania care obtine o distinctie in cadrul competitiei. Concursul s-a desfasurat la Viena in perioada 23-28 martie 2013 si este cel mai mare concurs studentesc de drept privat din lume, precizeaza Universitatea.

Membrii echipei care a reusit sa obtina aceasta peformanta sunt: Andreea Bira, Daria Budurca (pledant), Alina Ciocoiu (pledant), Calin Dragoman (pledant), Sabina Fugaru, Crina Gealatu, Cristian Marin si Radu Valeanu (pledant). Echipa a fost antrenata de un colectiv alcatuit din conf. univ. dr. Razvan Dinca, av. drd. Raluca Papadima, av. Ruxandra Ionescu si av. Vladimir Diaconita.

La faza scrisa a concursului, studentii romani au obtinut mentiune la categoria "Pieter Sanders", dedicata memoriilor depuse pe seama reclamantului, si mentiune la categoria "Werner Melis", dedicata memoriilor depuse pe seama paratului. Locul 1 la categoria "Pieter Sanders" a fost castigat de Universitatea Belgrad si Universitatea Munich, la egalitate de puncte, iar la categoria "Werner Melis" de Universitatea Nationala Singapore.

Pe langa echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, numai alte 7 echipe din 290 (3%) au obtinut distinctii la ambele probe scrise, si anume: Universitatea Nationala Singapore, Universitatea Munchen, Universitatea Columbia, Universitatea Paris I Pantheon-Sorbonne, Universitatea Passau, Universitatea Sao Paulo Largo San Francisco si Universitatea Victoria din Wellington, informeaza Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat remis HotNews.ro.

La faza orala, echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti s-a intalnit cu Universitatea Montreal (Canada), Universitatea Loyola din New Orleans (SUA), Universitatea Queensland (Australia) si Universitatea Freiburg (Germania). Universitatea Municipala Hong Kong a obtinut locul 1 la categoria "Frederic Eisemann" pentru echipa cu cele mai bune rezultate la pledoarii, iar locul 1 la categoria "Martin Domke" pentru cea mai buna pledoarie individuala a revenit lui Kristen Holman de la Universitatea Ottawa.

Concursul de Procese Simulate in domeniul Arbitrajului Comercial International "Willem Vis" este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internationale studentesti de drept privat si reuneste reprezentanti ai celor mai renumite universitati din lume. La editia 2012-2013, a douazecea in istoria concursului, au participat 290 de universitati.