Victor Ponta, despre masurile fiscale avute in vedere pentru perioada urmatoare: O schema de ajutor pentru IMM-urile care creeaza locuri de munca si taxa suplimentara pentru bugetarii cu venituri peste 1.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 5 aprilie 2013, 23:55 Actualitate | Esenţial


Premierul Victor Ponta a declarat vineri, intr-un interviu acordat Agerpres, ca, in masura in care trimestrul I se inchide cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, Guvernul va incerca sa aplice o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca, dar si sa materializeze o veche initiativa a sa privind o taxa suplimentara pentru cei din zona bugetara care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe luna.

Despre indeplinirea angajamentelor din acordul cu FMI premierul a afirmat ca "Suntem cu toate in calendar".

El a mai vorbit si despre cele mai importante modificari ce vor fi aduse Constitutiei: introducerea regiunilor, clarificarea raporturilor presedinte-premier-Parlament, sanctionarea traseismului politic, confiscarea averilor ilicite.

Ponta a mai spus ca, la finalul mandatului sau, ar vrea ca Romania sa arate ca Polonia.


Vezi declaratiile acordate de premierul Victor Ponta agentiei Agerpres:

AGERPRES: Care sunt in opinia dvs principalele trei modificari care trebuie aduse Constitutiei? Vedeti posibila finalizarea acestui proces pana la sfarsitul anului acesta?

Victor Ponta: Da, cred ca e posibila si cred ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare Senatul poate adopta modificarile la Constitutie pe care comisia le va propune. Pe perioada verii vor avea loc nu doar dezbateri, dar primim si acordul Comisiei de la Venetia ca sa avem o asigurare europeana foarte clara ca respectam toate standardele europene. In septembrie si cea de a doua camera, Camera Deputatilor, poate adopta modificarile, dupa care undeva in octombrie sa avem referendumul pentru ratificare. Deci, eu imi propun acest calendar. Care ar fi modificarile cele mai importante? Introducerea regiunilor, clarificarea raporturilor intre presedinte, prim-ministru si Parlament, incluzand practic sau punand in Constitutie solutii pentru toate crizele politice pe care le-am avut in ultimii doi ani. Acesta este cel de-al doilea subiect, iar al treilea subiect cateva din lucrurile pe care societatea le asteapta si care nu pot fi modificate decat in Constitutie. Vorbim de sanctionarea traseismului politic, nu poate fi decat in Constitutie acest lucru, vorbim de confiscarea averilor ilicite, vorbesc de standarde europene, nu la legea 18 de dinainte de '89, repet prevederi pe care legea nu le poate indrepta in acest moment pentru ca tin chiar de Constitutie.

AGERPRES: Dezbaterile despre regionalizare sunt angajate deja de cativa ani in spatiul public. Exista diferite proiecte sustinute de mai multe partide. Cum vedeti finalizarea acestui proces?

Victor Ponta: In primul rand, eu nu vad un lucru rau ca exista aceste dezbateri si contradictii. Cred ca ar fi un lucru foarte rau sa vii o data cu o solutie fara sa discuti cu nimeni si sa-ti dai seama dupa ce o adopti ca e gresita. Asa incat, din punctul meu de vedere, 100 de pareri daca sunt, conflicte, polemici nu in alt sens, sunt foarte bune, pentru ca fiecare reflecta o anumita problema care trebuie rezolvata. Pentru mine sunt importante doua lucruri: in primul rand sa trecem in Constitutie (regionalizarea - n.r.) si sa treaca referendumul pentru Constitutie, pentru ca altfel vorbim degeaba despre regiuni daca nu reusim sa adoptam schimbarile la Constitutie, sa trecem regiunile ca unitati administrativ-teritoriale si, in al doilea rand, dupa adoptarea in Constitutie, sa avem o majoritate importanta. Unanimitate nu o sa o avem, dar o majoritate importanta in sprijinul unor solutii care se pot aplica - numar de regiuni, capitale, atributii. Pentru mine cel mai important este, ca prim-ministru, sa stabilim atributiile care merg catre regiuni. Eu sunt extrem de dornic, dincolo de atributiile fundamentale ale statului - aparare, politica externa, justitie - cam toate celelalte servicii publice sa plece de la sistemul supercentralizat al Bucurestiului catre regiuni. Bucurestiul, capitala ramane cu acele atributii fundamentale, cu legislatia in Parlamentul Romaniei si cu controlul, dar serviciile publice trebuie sa mearga mai jos, catre regiune, catre judet, catre localitate, pentru ca asta inseamna eficienta mai mare si costuri mai mici.

AGERPRES: Veti sustine in continuare acel proiect cu opt regiuni?

Victor Ponta: Nu, nu vreau sa-mi exprim sustinerea pentru un proiect sau altul. Imi exprim sustinerea doar pentru cei care imi spun cum se poate face si imi exprim dezaprobarea pentru toti cei care imi spun cum nu se poate face. Eu, in fiecare zi ca prim-ministru, sunt confruntat cu doua categorii de persoane - unele care imi spun cum se face ceva si pe aceia ii sustin, si altele de ce sa nu fac sau de ce nu se poate.

AGERPRES: Ii mai tineti in preajma dvs. pe cei care spun ca nu se poate face?

Victor Ponta: Usor, usor ii indepartez. Aici e vorba de o inertie si de un conservatorism al sistemului administrativ, cu care se confrunta absolut toate guvernele din lume si absolut toti liderii politici care vor sa reformeze si care vor sa schimbe.

AGERPRES: Care ar trebui sa fie in opinia dvs. criteriile dupa care sa fie selectate capitalele regiunilor?

Victor Ponta: In continuare cred ca ideea de a concentra absolut tot - adica administratie, cultura, educatie, economie - intr-un singur oras ar fi o idee gresita, pentru simplul motiv ca practic defavorizezi si tai din sansele de dezvoltare ale altor orase importate si ale altor zone. Asa incat sunt convins ca pe plan regional, nu doar noi de la Bucuresti, se poate gasi acel echilibru care sa asigure pana la urma dezvoltarea unitara. Altfel, ce sa faci, sa faci in loc de un Bucuresti sa faci opt orase, Bucuresti mai mici? Nu cred ca asta este solutia.

AGERPRES: Au deja loc dezbateri intre sefii consiliilor judetene si primari pe aceasta tema?

Victor Ponta: Foarte des. Din partea PSD si din partea Guvernului persoana insarcinata sa coordoneze aceste eforturi este dl Dragnea si cred ca are cea mai mare experienta si are si autoritatea politica pentru a coordona acest efort si de a gasi solutii.

AGERPRES: Exista si un criteriu de selectie al liderilor viitoarelor regiuni - sa fie dintre primari, sa fie dintre presedintii consiliilor judetene sau sa fie o persoana distincta?

Victor Ponta: Nu, din punctul meu de vedere viitorii presedinti ai consiliilor regionale in mod foarte clar trebuie sa fie dintre alesii locali, fie ca e vorba de primari, de presedinti de consilii judetene. Ar fi destul de dificil pentru o persoana fara nicio experienta de administratie publica locala sa conduca regiunea. Spun acest lucru si vreau si sa explic de ce: imi este, si in acest moment este o functie grea cea de prim-ministru, insa faptul ca am fost secretar de stat, am fost de doua ori ministru in diverse guverne imi ofera un tip de experienta administrativa, care in mod sigur imi este de ajutor in acest moment. Sa vii pur si simplu fara sa fi lucrat o zi in administratia locala si sa conduci o administratie locala atat de importanta cum e Consiliul Regional ar fi extrem, extrem de dificil daca nu chiar imposibil.

AGERPRES: Cum ati vrea sa arate Romania la sfarsitul mandatului dvs?

Victor Ponta: Hai sa zicem ca as vrea sa arate ca Polonia. E o tara care se poate compara ca dimensiune, ca problematica, cu Romania si o tara care a progresat foarte mult in ultimii ani de cand a intrat in Uniunea Europeana, asa incat, ca sa nu dau exemple generale, care nu spun nimic, va spun ca pentru mine Polonia reprezinta un model. Asa cum in mod sigur sunt lucruri in special economice pe care le vad in Turcia - sigur Turcia nu e o tara a Uniunii Europene si are cu totul si cu totul alte reguli, dar ca model de dezvoltare economica e de invidiat - dar daca reusim si mergem pe drumul pe care a mers Polonia in ultimii ani cred ca este un lucru bun. Cred ca este un obiectiv nu doar bun, dar si posibil. Daca vorbim de Germania mai avem foarte mult pana acolo.

AGERPRES: Domnule prim-ministru, in ce stadiu se afla rezolvarea restantelor Romaniei din acordul cu FMI, Banca Mondiala si CE?

Victor Ponta: Liviu Voinea este ministrul care coordoneaza indeplinirea acestor angajamente. Cele mai importante dintre ele si anume listarea Transgaz, dupa cum stiti miercuri a pornit practic toata procedura, privatizarea CFR Marfa de asemenea cred ca s-a dat deja anuntul astazi. Suntem cu toate in calendar. Problema arieratelor a fost centralizata de Ministerul de Finante si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei si ne vom inscrie pana la intrarea in board in limita pe care am negociat-o. Deci practic in acest moment suntem on track.

AGERPRES: Ce masuri fiscale are in vedere Guvernul pentru perioada urmatoare?

Victor Ponta: Am discutat cu Ministerul Finantelor si, in masura in care se inchide trimestrul intai asa cum avem in acest moment primele date, adica cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, vom incerca, pe de o parte, o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca, iar pe de alta parte s-ar putea sa cautam din nou acea veche initiativa a mea, si sa o materializam de data aceasta, privind o taxa suplimentara pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe luna, vorbesc din zona bugetara.

AGERPRES: Cum vedeti situatia de la Mechel si ce masuri considerati ca trebuie luate?

Victor Ponta: Situatia de la Mechel, dincolo de faptul ca este o uriasa problema sociala, pe de alta parte insa absolut toata lumea stie foarte bine ca intr-o firma privata suta la suta in care toate obligatiile din contractul de privatizare s-au indeplinit, rolul Guvernului si al statului este foarte mic sau ca sa nu spun aproape deloc - nu avem dreptul sa dam ajutor de stat, nu avem dreptul sa facem altceva asupra unei societati private si pe de o parte sunt total solidar cu oamenii si trebuie sa gasim solutii de dezvoltare economica, de reinsertie economica si sociala a respectivilor oameni, dar nu as vrea sa cad in pacatul celor care toata ziua spun ca sunt de dreapta si dupa aceea cer Guvernului sa intre intr-o afacere privata care a dat faliment. Asta se numeste demagogie si ipocrizie si ma asteptam sa existe mai putina de la cei care se pretind de dreapta. Daca era din stanga o intelegeam, dar marii politicieni de dreapta care imi cer... Ce sa fac, sa nationalizez Mechel, sa dam bani de la buget, dincolo de faptul ca nu avem voie conform legislatiei europene? Dar parca nu ar fi economie de piata, nu?

AGERPRES: Aveti o discutie cu rusii pe tema asta?

Victor Ponta: Nu, pentru ca nici nu stii cu care rusi. Dupa cum stiti foarte bine, actionariatul Mechel, nu doar in Romania, pentru ca ei au aceeasi criza in toate tarile in care au avut investitii, a suferit niste modificari - nu stiu daca au fost legale sau ilegale, cel putin in Romania sigur nu s-au intamplat lucruri ilegale - dar foarte greu, in acest moment nu stii de fapt cine este proprietar, pentru ca e clar ca in ansamblul sau compania, repet nu doar in Romania, ci in multe alte tari, a dat faliment si guvernele si oamenii raman sa adune cioburile.

AGERPRES: Care sunt masurile pe care le veti lua pentru plata salariilor angajatilor de la Oltchim, ati avut semnale de la investitori interesati in privatizarea combinatului?

Victor Ponta: Din nou, la Oltchim Comisia Europeana ne-a dat un raspuns foarte clar - nu avem voie sa dam ajutor de stat. Oltchimul se afla in procedura de insolventa si de restructurare si pe de o parte, aici ca si la Hidroelectrica, puterile noastre sunt extrem de limitate. Administratorul judiciar, stiu sigur pentru ca dl Vosganian a avut si are in responsabilitate acest lucru, ia toate masurile de restructurare, reziliaza contractele acelea care capusau Oltchimul, a incheiat noi contracte, se cauta in continuare, daca exista orice investitor, statul este dispus oricand sa reporneasca procesul de privatizare. Din pacate, pana in acest moment si cu tulburarile sociale de acolo, este greu de crezut ca vine cineva foarte repede. Pacat. Pe de alta parte, repet, pacat ca anul trecut cand am avut un investitor serios, din cauza unor criterii si unor interese strict politice - participarea dlui Diaconescu, ca sa isi faca reclama politica - practic a distrus aceasta sansa pe care Oltchimul o avea. Domnul Diaconescu ar trebui sa ii aiba pe constiinta pe toti oamenii de acolo de la Oltchim.

AGERPRES: Maine are loc meciul dintre echipele de handbal Oltchim Ramnicu Valcea si Gyor. Veti merge la meci?

Victor Ponta: Din pacate nu, pentru ca nu sunt in Bucuresti. In rest, dupa cum stiti, imi plac foarte mult manifestarile sportive, sunt foarte mandru de ceea ce face echipa de handbal. Pot insa sa am o mica satisfactie pentru ca am avut, sa zic, un rol important in a-i convinge pe cei de la Petrom sa sprijine Oltchimul si vreau sa le multumesc si public pentru faptul ca s-au implicat. Dar, repet, am o mica satisfactie si jucatoarele stiu foarte bine ca am facut tot ce am putut sa le ajut si sa fie recompensate pentru succesul lor absolut extraordinar. Le tin pumnii si sper sa joace in finala ca sa pot sa vad finala. Sigur, atunci am grija sa imi aman orice altceva. Le tin pumnii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5485 vizualizari

 • -11 (19 voturi)    
  Schema de ajutor pentru IMM (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 0:49)

  HP [utilizator]

  "O schema de ajutor pentru IMM-urile care creeaza locuri de munca"

  Se poate detalia ? Este vorba despre aceeasi schema de ajutor pomenita de catre Vosganian prin care firmele nou infiintate pot primi cofinantare de la Stat pentru contractarea banilor europeni pana in 200.000 de euro ?

  Ar fi fantastic daca e pe bune. Sa poti veni cu o idee de afaceri si sa nu trebuiasca sa investesti bani. Majoritatea tinerilor nu au resurse, nu li se accepta creditele, e stiut ca ai nevoie de capital ca sa faci bani. Ar fi un boom fenomenal pentru start-up-urile romanesti.

  HotNews, ne puteti da niste detalii, un articol ceva ?
  • +24 (28 voturi)    
   Nu mai visa (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 4:56)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ca is doar minciuni dottoresti; astia nu stiu decat sa taxeze si sa indexeze; imediat se face anul....ce au facut un an de zile?
   • +5 (5 voturi)    
    din nefericire...... (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 8:13)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    .....aveti dreptate iar cei care inca mai cred minciunile politicienilor si spera intr-o normalizare vor fi iarasi dezamagiti.
    HP isi face iluzii si nu este de condamnat dar ar trebui sa il puna pe ganduri ultima propunere mincinoasa - "confiscarea averilor ilicite".
    Adica se vor confisca averile tuturor politicienilor si escrocilor care culmea, tot ei fac legile ?
    Haideti sa fim seriosi ! Toate aceste minciuni nu sunt decat poleiala in care este invelita marea escrocherie numita regionalizare, care va fi lovitura finala data statului unitar si pe care va trebui sa o validam chiar noi prin referendum.
   • +3 (5 voturi)    
    Ponta minte si pierde! (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 12:47)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Concesiile majore facute in justitie confirma ca guvernul lui Tonta e pe drojdie, nu are bani si e in stare de orice, caci au realizat ca guvernarea de la televizor nu se potriveste cu cea pe care o asteapta romanii si ca pacaleala nu tine.
    UE si FMI tin Romania in lesa, nu le mai da bani si pana ce guvernul USL nu va pleca de la guvernare nu vor sprijini acest guvern. Situatia Greciei si a Ciprului e doar o chestiune de timp pentru Romania. Putina rabdare, romani! O sa va muscati mana cu care ati votat USL!...
  • +5 (5 voturi)    
   o prostie marca usl (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 9:42)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui HP

   cum sa dai bani unor firme nou infiintate doar pe criteriul asta, ca sunt nou infiintate? firmelor cu vechime si care au sustinut bugetul de stat ani de zile ce le dai? ce facilitati?
   • +5 (5 voturi)    
    pai cum sa nu dai? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 14:52)

    roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    Daca firmele sunt ale lui Sova, Banicioiu, etc. le "dai", daca sunt ale altor naivi le "iei" sau le dai in cap. Auzi taxa suplimentara pe venitul mai mare de 1000€, ce e aia taxa, nu se aplica deja impozit??? Ponta, ia pune tu o taxa pe DOCTORATE si una pe PLAGIATE sa vezi cum iesim din criza val-vartej! Asta e solutia minune: TAXA PE HOTIE SI MINCIUNA! Capito dottore?
  • +6 (6 voturi)    
   Relax man , astia` mai bezmetici decit gainile (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 10:43)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui HP

   impoziteaza salariile peste 1000 euro dar dau si prime de pasti .

   Tot guvernul ar trebui sa primeasca ajutoare de handicapati sau de insotitor ca nu se pot descurca singuri fara hotii.

   Astia habar n-au ce inseamna sa-ti faci firma si apoi in loc sa te ocupi de firma trebuie sa te plimbi ca o curca beata pe la institutiile statului sau sa-ti angajezi oameni care sa faca treaba asta - cea ce inseamna tot bani - platiti de unde???.

   Ei cred ca toata lumea obtine credite batind din palme sau prind contracte grase din banii statului .
  • +1 (1 vot)    
   ,,schema'' (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 22:10)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui HP

   o afli de la Iozefini ! :))
 • +22 (26 voturi)    
  re: oltchim (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 2:27)

  ws [utilizator]

  incredibil. omul asta nu se simte bine daca nu minte.

  pe bune.

  ascultati: "Domnul Diaconescu ar trebui sa ii aiba pe constiinta pe toti oamenii de acolo de la Oltchim."

  incredibil, deci domnu dan e vinovat de dezastrul de la rm valcea, domn care nu avea nicio putere, iar nu guvernul ocupat cu studiul loviturilor de stat.

  mi se pare incredibil.

  mai spunem odata, in caz ca nu s-a inteles: pulimea de la oltchim trebuie sa-l injure pe domnudan pentru situatia in care au ajuns.

  ws
  • +6 (8 voturi)    
   Plagiatorul a semnat lichidarea combinatului (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 11:39)

   alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui ws

   1. Plagiatorul minte din nou:

   - inainte de alegeri, deci dupa faza cu Diaconescu
   Plagiatorul a promis public alegatorilor ca va salva Combinatul Oltchim

   Cum l-a salvat si cum a mintit, vedem astazi.


   2. In acelasi timp Plagiatorul a semnat "Lichidarea Combinatului"

   in Scrisoarea de Intentie cu FMI

   deci Plagiatorul nu avea nici o intentie sa salveze Combinatul:


   3. Mai mult, Plagiatorul a semnat in aceeasi scrisoare de Intentie:

   ca "Nici Statul si Nici Oltchimul nu va cumpara Arpechimul"

   Practic Plagiatorul a semnat prin aceasta propozitie

   sa nu implementeze
   singura masura economica care ar fi putut salva Oltchimul

   Mai vreti alta dovada, decat asta?

   Sa semenezi in acordul cu FMI "ca nici Oltchim si nici Sattul nu va cumpara Arpechimul"?


   4. In plus, Conform Acordului cu FMI-ul , Plagiatorul

   vinde pe nimic principalele Companii Energetice si

   de Transport ale Romaniei

   Iata o parte din lista Uriasa:
   - Romgaz
   - Trannsgaz
   - Transelectrica
   - RADET + Elcen Bucuresti
   - Posta Romana
   - Metrorex
   - Tarom
   - Hidroelectrica
   - CFR Marfa
   - NuclearElectrica
   - Termocentralele
   etc...etc...

   5. Prin aceste vanzari uriase, Plagiatorul este la propriu un Vanzator de Tara.
 • +6 (6 voturi)    
  problema nu e cu Dottore, ci cu Al Batran (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 8:38)

  hot news [utilizator]

  Ponta poate ca ar vrea sa schimbe ceva in bine, dar nu il lasa Tartorul cel mare. Pedesereul nu are niciun interes sa sprijine IMM-urile, nu are nevoie de clasa de mijloc, pt ca ei stiu sa gestioneze penuria, ca inainte de 1989, nu o societatea normala! Clasa de mijloc nu ii va vota, asa ca nu au niciun interes sa stimuleze economia, dezvoltarea tarii - ei au nevoie de PROLETARI, de oameni ce nu produc nimic si stau cu mina intinsa la Stat.
  Impozitarea suplimentara a bugetarilor este un non-sens, salariul acela mai mare de 1.000 Euro tot de la mine, contribuabilul, il primeste! Ce rost are sa ii dai pe hartie bani multi, apoi sa ii iei inapoi?!
 • +7 (7 voturi)    
  PREMONITIE (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 8:41)

  Trident [utilizator]

  Prabusirea economiei si intrarea Romaniei in incapacitate de plata va fi sfarsitul USL.
  Suna sumbru dar, din pacate, sunt sanse reale sa se ajunga aici.
  Oamenii din acest guvern, aceasta alianta, sunt cei care ii vor aduce pe romani in pragul disperarii.
  Iar responsabilitatea apartine in egala masura celor 7,4 milioane care au adus la putere USL dar si celor 12 milioane care au stat acasa cu diferite motivatii.
  Ne place sau nu, acesta este adevarul.
 • +6 (6 voturi)    
  Habarnisti! (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 9:21)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Niste habarnisti, cica fac politica de stanga, pai daca eu am invatat toata viata sa devin competitiv, sa avansez in cariera, sa am alte oportunitati si acum poate ocup un post ce implica o mare responsabilitate, depasind cu putin 1000 euro(care poate e un salariu decent, in niciun caz mare!), de ce ma rog sa mi se aplice o taxa???Sa revin la acelasi salariu pe care il aveam inainte sa ocup acest post pentru care poate am dat cateva examene foarte solicitante si am concurat cu alti cativa colegi? Sa ajung ca dupa aplicarea taxei sa am acelasi salariu pe care il au si cei care nu ocupa un astfel de post dar au salariul putin sub 1000 euro?? Care este ratiunea si unde este echitatea? Asa cred acesti guvernanti ca mai pot strange la buget cativa bani?? Si de ce oare se aplica doar la salariul peste 1000 euro sau de ce numai la bugetari ??? Este o discriminare pe fata, nici Constitutia si nici legile nu o permit, in afara cotei unice!!! Dar m-am convins de mult de capacitatile acestui guvern, ce pretentii sa ai de la el cand de jumatate de an tara nu mai are alte probleme decat numirea procurorilor sefi!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Guvernul Ponta este praf (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 9:24)

  felis_tigris [utilizator]

  Dar ce mai poate face praf Ponta, mai există ceva de făcut praf, că au avut o grijă deosebită "ceilalți" să facă praf totul.
  Poate că da şi atunci, ne vedem la noile alegeri!
  • -1 (5 voturi)    
   Poate (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 15:36)

   urmaritu [utilizator] i-a raspuns lui felis_tigris

   ca daca n-o mai balbai si vorbesti concret, vom intelege ceva din ce zici ! La alegeri oricum ne von vedea....sper ca nu chioras...
 • +4 (4 voturi)    
  schema schemelor (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 9:54)

  supertrasIII [utilizator]

  Asa se numesc acum noile jecmaneli, scheme!
 • +9 (9 voturi)    
  Adevarata scheme de ajutor (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 10:41)

  feisbuk [utilizator]

  Pe 26 martie, ANAF a scanat toate firmele cu datorii la bugetele de stat si a trimis popriri pe conturi direct catre banci, incalcand art 141 din Codul Fiscal. Practic, firmele au primit somatiile prin curier/posta DUPA ce banca deja le blocase conturile, desi ANAF este obligat sa acorde un ragz de 15 zile (sa spunem pana la data de 10 a lunii urmatoare) pentru stingerea datoriilor fara penalitati.

  Acum nu au stat pe ganduri. Pur si simplu au blocat conturile firmelor. Logica lor este urmatoarea: daca ii dai in judecata pe cont propriu, chiar daca castigi (ceea ce este evident), nu vei mai avea viata dupa aceea - mizeaza pe firca individuala.

  Le este frica de un singur lucru: actiuni colective din partea firmelor jupuite si umilite de catre stat, le este frica de o greva fiscala.

  Pe scurt, cam asta este schema. Statul USL a ramas fara bani pt pensii, birocrati si asistati si iti da in cap pentru a-i lua. Daca BOC iit bloca conturile dupa vreo 3-4 saptamani de la intarziere (2 saptamani perioada de gratie, apoi vreo 2 cu penalitati), Nea Chitoiu te executa in stil mafiot.

  Si daca cei moralisti care se intreaba de ce nu am platit la timp, le mai spun un secret: chiar daca platesti pe 25 (ultima zi legala si daca este zi bancara), exista sanse mari sa ai conturile blocate fiindca ANAF vede banii in Trezorerie pe 28. Am patit si asa ceva ...
 • +5 (5 voturi)    
  Sa nu fie cumva Polonia de pe la 1946 (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 10:53)

  gabistoian [utilizator]

  Cea cu care vrea sa semene Romania la sfarsitul mandatului sau. Sub "luminoasa" conducere USL, e foarte posibil si asa ceva (Doamne Fereste!)
 • +6 (10 voturi)    
  Taxare progresiva ? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 11:24)

  STEFAN A. [utilizator]

  "dottore" ! Mai ia un manual de drept international in mana si citeste atent . Nu poti taxa suplimentar doar bugetarii si restul nu . Daca nu crezi nici asta , citind cu proprii ochi principile fiscale internationale , cere informat la UE ca te lamureste repede . E DISCRIMINARE IN BAZA LOCULUI DE MUNCA , RESPECTIV , STAT - PRIVAT . Cu cine Dumnezeu ai studiat dreptul ? Cu Nastase ca doar asa se explica .
 • +7 (9 voturi)    
  incompetenta (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 11:37)

  DlGoe [utilizator]

  Ponta = incompetenta + lacomie + plagiat (hotie).

  Nici macar nu stie cati bugetari au mai mult de 1000 euro venit.
 • +6 (8 voturi)    
  chiar are? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 11:47)

  foarte-curios [utilizator]

  are Ponta studii juridice? Adica: A. face discriminare la taxarea veniturilor (daca esti bugetar esti taxat, daca nu, nu!) B. Daca Transgaz mai vinde 15% devine privat si atunci trebuie taxate altfle salariile? C. Care e naivul care sa ia in piept Hidro sau Romgaz pe salariu MIC (taxat de Ponta) si sa ia toate injuraturile in cap? NB. Ne intoarcem la egalitarismul proletar al lui Ceasca.
 • +6 (8 voturi)    
  mustata si barba? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 11:48)

  foarte-curios [utilizator]

  vom fi ca Polonia in ziua in care Hossu sau Dumitru Costin sau Pop vor semana MORAL cu Walesa! Iar Chitoiu cu Balczerovicz! Ceva plop care face pere?
 • 0 (4 voturi)    
  oare? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 12:38)

  berenger [utilizator]

  „taxa suplimentara pentru bugetarii cu venituri peste 1.000 de euro” e discriminatorie, deci ilegala, astfel incat guvernarea actuala nu va face decat sa arunce pe spinarea guvernarilor viitoare despagubirile create.
 • +3 (5 voturi)    
  ajutor pt.IMM-uri (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 13:33)

  marga 2 [utilizator]

  De fiecare dată cînd guvernează socialiștii,se măresc taxele.Nu știu să creeze locuri de muncă,dar de fiecare dată reușesc să prostească o bună parte din electorat,promițînd 1 milion de locuri de muncă.Ce se întîmplă acum la Oltchim sau în alte părți din economie se vede clar că sînt minciuni electorale.
  Ponta habar nu are de economie și din păcate nici miniștrii lui,care sînt puși de partid fără să aibe cunoșțințe în domeniu.Din contra sînt mulți penali,care fug de justiție.
 • +4 (6 voturi)    
  ACTIONATI MAI REPEDE PESTE TOT ! (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 15:52)

  dincannes [utilizator]

  Dati-ne incredere, sperantà!
  Cele mai importante màsuri, se iau in primele luni de guvernare. Clanurile se reorganizeazà repede si este mult mai greu mai tirziu.
  Avem prea multi securisti.
  Fiscul adunà prea putini bani, fatà de PIB.
  Màriti pedepsele pentru luarea de mità, dar mai ales pentru darea de mità.
  Cointeresati revenirea in tarà a romanilor apti de muncà. Frinati exodul de oameni si de bani.
  Romania trebuie sà exporte produse finite nu materii prime sau energie. (Bijuterii din aur nu zàcàmintul aurifer.)
  Promovati oamenii valorosi nu politicienii sau nepotii prietenilor.
  Grupati micii producàtori agricoli. Stimulati marile ferme nationale.
 • +2 (4 voturi)    
  NECESITATE !! (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 15:54)

  999 [utilizator]

  La paraziţii de BOR-îţi (patriarh, episcopi, etc..) să le fie impozitate salariile ABERANTE şi NEMERITATE cu 95%.
 • +3 (3 voturi)    
  mariri de salariu ? (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 17:00)

  Baltaretu [utilizator]

  un raspuns dat de un USLasi, la intrebarea: se maresc salariile sau pensiile in 2013?
  raspuns de dobitoc: numai la salariatii din privat
  ALO! cum la privat? Il obligi pe privat sa mareasca salariile ca vrei tu? TACANITILOR
 • +3 (3 voturi)    
  Un alt exemplu de demagogie (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 17:06)

  Mihail_AD [utilizator]

  Pe de o parte, dl. premier spune:
  - nu vreau sa aud ca "nu se poate", ci numai "cum" se poate

  Pe de alta parte, la intrebarea "ati facut ceva pentru Oltchim", raspunde: guvernul nu poate face nimic.
  Cand este intrebat daca a vorbit macar cu proprietarul, apare o scuza geniala: nu stiu cu care rusi sa vorbesc. Pai, intrebati-i pe oamenii aceia care va spun cum sa faceti, d-le Ponta. Probabil sunt tot aceia care v-au invatat cum sa faceti praf licitatia pentru Oltchim, pentru a carui situatie ii scoateti vinovati pe Domn' Dan si pe protestatarii de azi.
 • 0 (0 voturi)    
  Guvernarea s-a obisnuit sa aiba o logica perversa. (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 21:57)

  marei [utilizator]

  Una dintre problemele importante ale administratiei romanesti o reprezinta tocmai salariile mici, care au consecinte dezastruoase: 1) atragerea in sistem a unor oameni slab calificati sau incompetenti si indepartarea celorlalti; 2) incurajarea spagilor functionarilor - "dintr-un salariu ca asta nu poate sa traiasca nimeni"; 3) lipsa de motivatie, lehamitea functionarului fata de propria slujba. O suprataxare a salariilor mari de la stat este in primul rand nedreapta - legea trebuie sa fie una pentru toti cei care muncesc pe un salariu; si in fapt adanceste consecintele de mai sus. Oamenii bine pregatiti si cu responsabilitate trebuie bine platiti, acesta ar trebui sa fie un principiu de a conduce o tara. Decat sa-i faci pe cei saraci sa-i invidieze, sa-i urasca pe cei cu salarii decente si sa-i pedepsesti pe profesionisti ca pe niste infractori, amendandu-i prin supraimpozitare, mai bine tu, statule si guvernule roman, iti asumi raspunderea si-ti faci treaba pentru ca toti oamenii din tara asta sa aiba salarii decente. Intr-o lume normala la cap, 4.000 de lei pe luna nu este un salariu rusinos de mare; dimpotriva, un salariu de 700 de lei pe luna - nu numai pentru un profesor sau un medic, dar si pentru orice muncitor, chiar fara nici o calificare - este un salariu rusinos de mic !!! Rusinos pentru guvernanti, bineinteles! Si daca tot e sa supraimpozitezi pe cineva, de ce nu pe cei bogati, care au de unde sa dea, ca doar avem guvernare de stanga? :) De 20 de ani toate guvernele au lovit in clasa de mijloc si in profesionisti. Adica in ceea ce asigura unei societati sanatatea, prosperitatea si demnitatea.
 • 0 (0 voturi)    
  Ponta binefacatoriul (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 22:20)

  PBuzau [utilizator]

  In sfarsit primul plagiator al tarii a gasit o resursa pentru pomana economiei nationale.
  De ce sa impozitezi salariile bugetare peste 1000 euro?
  Pai, daca cei ce castiga acesti bani nu merita, n-ar trebui sa-i dai afara sau sa desfintezi posturile.
  Sa incepem cu cei 400 de parlamentari in plus. Sa continuam cu cei 40 de secretari de stat de geaba, cu sefii si subsefii zecilor de agentii guvernamentale fictive, cu cei 1000 de primari cu dosare penale, cu miile de salariati din ministere si primarii care plimba dosarele, etc.,etc.,....
  Ce ar fi sa impozitam plagiatul si diplomele false ?

  Toate aceste masuri pot aduce la buget mult mai mult decat deficitul bugetar pe care il rumega domnul Ponta de aproape un an.

  Pache
 • 0 (0 voturi)    
  tare asta (Sâmbătă, 6 aprilie 2013, 23:00)

  javier [utilizator]

  de ce nu se duce la meci? "pentru ca nu sunt in Bucuresti" - pai in londra erai, sau te-ai dus special pentru meci?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by