Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat definitiv miercuri pe omul de afaceri Sergiu Bahaian la 26 de ani de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de instigare la omor, constituirea unui grup infractional organizat si inselaciune, informeaza Agerpres.

Instanta suprema a respins recursurile declarate de Sergiu Bahaian si complicii sai, judecatorii mentinand sentintele date pe 23 iunie 2011 de Tribunalul Constanta si 13 martie 2012 de Curtea de Apel Constanta.

Astfel, ICCJ a mentinut si condamnarile primite de aghiotantii lui Bahaian, Marian Edward Marculescu - 13 ani si sase luni si Dan Liviu Iovan - 13 ani.

Instanta a constatat decesul lui Adrian Grigoras, un alt aghiotant al lui Bahaian.

Acestia au fost trimisi in judecata in iulie 2010 de procurorii DIICOT, dupa ce membrii gruparii au recunoscut ca au comis trei asasinate la comanda lui Sergiu Bahaian si au inselat mai multe societati comerciale cu peste 600.000 euro.

Potrivit DIICOT, in perioada decembrie 2007 - mai 2008, la initiativa lui Sergiu Bahaian, inculpatii au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, cu scopul de a obtine in mod ilicit beneficii materiale importante prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing.

In aceasta modalitate a fost cauzat un prejudiciu total de 2.706.948,7 lei (echivalentul a 640.939 euro), care nu a fost recuperat.

De asemenea, in sarcina lui Valentin Slepac si Adrian Grigoras s-a retinut si faptul ca, la instigarea lui Sergiu Bahaian, cu premeditare si pentru a se sustrage de la urmarirea penala, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, fosti membri ai gruparii.

Asasinatele in serie au fost comise in perioada 2006 - 2008, victimele fiind aruncate in Canalul Dunare - Marea Neagra sau ingropate sub placi de beton.

Cei doi asasini, Valentin Slepac si Adrian Grigoras, au decedat in penitenciar, dupa ce primul fusese condamnat la inchisoare pe viata iar al doilea primise 22 de ani de detentie.