Minerii din schimbul al doilea de la Mina Vulcan refuza, luni, sa intre in subteran, dupa ce conducerea Societatii Nationale a Huilei l-a inlocuit din functie pe inginerul-sef pentru Securitate si Sanatate in Munca, oamenii spunand ca schimbarea s-a facut pe criterii politice, scrie Mediafax.

Minerii din schimbul al doilea de la Exploatarea Miniera Vulcan refuza, luni, sa intre in subteran, nemultumiti ca directorul general al Societatii Nationale a Huilei, Nicolae Dragoi, l-a schimbat din functie pe inginerul-sef pentru Securitate si Sanatate in Munca (SSM) Simion Hanganu.

Minerii stau in curtea minei si sustin ca nu vor incepe lucrul pana cand cei din conducerea SNH nu vor renunta la schimbarea inginerului-sef.

"Inginerul-sef schimbat nu are carnet de membru de partid si de aceea l-au schimbat, dar este un bun profesionist. Nu avem nevoie sa ne conduca politicienii. Sunt suficienti in Parlament. Aici avem nevoie de specialisti. Securitatea si Sanatatea in Munca nu poate fi data pe mana oricui", a spus unul dintre minerii nemultumiti.

"E o schimbare pur politica, sa-i faca loc PSD-istului Aurelian Enache, pe care au zis ca l-au schimbat disciplinar. Ce au sa-i reproseze lui Hanganu (inginerul-sef - n.r.) sa ne spuna si noua. Ne-am saturat de numirile lor abuzive si politice. De aia nu vom mai avea locuri de munca, ne conduc doar politruci", a afirmat un alt miner.

Simion Hanganu a fost schimbat, vineri, din functie cu fostul director al minei Aurelian Enache, care a fost retrogradat de aceeasi conducere SNH pe motive disciplinare. Hanganu a fost numit sef sector aeraj.

"Directorul minei Aurelian Enache a fost schimbat in urma unor verificari efectuate de Corpul de control, care a depistat abateri administrative la Mina Vulcan", a spus Nicolae Dragoi, directorul SNH, despre inlocuirea din functie a directorului minei.

Actualul director al Minei Vulcan, Sorin Rosmenteniuc, a declarat, luni, ca probleme au existat si la schimbul intai, minerii care au intrat in subteran la ora 6.00 si care termina programul in jurul pranzului amenintand ca nu vor mai iesi din abataje daca SNH nu va reveni asupra deciziei.

Minerii il asteapta pe directorul SNH pentru a le explica motivele numirilor facute vineri.

Conducerea Minei Vulcan revenea, conform unui protocol local al USL, celor din PNL, iar pana vineri conducerea minei a fost asigurata de un membru PSD. Aurelian Enache este membru PSD Vulcan, iar Sorin Rosmenteniuc - membru PNL. Directorul SNH Petrosani, Nicolae Dragoi, este si el membru PSD.