Ministrul Sanatatii a anuntat luni ca a dispus o ancheta in minister "in urma unui articol HotNews.ro" si a propus ca angajata care i-a adresat cuvinte jignitoare unui cetatean sa fie sanctionata cu diminuarea cu 5% a salariului, timp de doua luni.

"Evident ca a trebuit sa aplic procedureile legale, chiar daca eu am vrut sa aplic pe loc masuri. Am dispus o ancheta, corpul de control al ministrului a facut ancheta si azi dimineata mi-a prezentat referatul. Un astlfel de functionar trebuie sanctionat pentru felul nepotrivit in care s-a purtat.

Am propus comisiei de disciplina diminuarea salariului cu 5% pe doua luni. Este a treia sanctiune ca gravitate," a declarat Nicolaescu, intr-o conferinta de presa.

"Inca o data imi cer scuze tuturor acelor contribuabili care s-au lovit de zidurile indolentei. Abia astept sa fac rezorganizarea si restructurarea ministerului si in aceasta institutie sa ramana sa lucreze doar cei care stiu sa aiba o atitudine normala in relatie cu cetateanul," a mai spus el.

Vineri, ministrul a trasnmis, intr-un comunicat, ca isi cere public scuze tuturor petentilor carora li s-au adresat cuvinte jignitoare din partea unor functionari publici din cadrul Ministerului Sanatatii.

Reactia ministrului Eugen Nicolaescu vine dupa ce HotNews.ro a publicat miercuri experienta lui Cristian Cojocaru, unul dintre bolnavii de leucemie din Romania, care a sunat la minister pentru a intreba ce se intampla cu memoriile depuse de el referitoare la criza citostaticelor.

"Miercuri, in jurul pranzului, am sunat la Ministerul Sanatatii pentru a intreba ce s-a ales de memoriile pe care le-am depus referitoare la criza citostaticelor. Am sunat la 021 3072514, numarul recomandat chiar de Registratura, si am fost luat in primire de Agresiva", povesteste Cristian Cojocaru.

"Dupa ce m-am recomandat, persoana de la celalalt capat al firului mi-a explicat pe un ton taios, fara posibilitate de comunicare bilaterala, ca am dreptul la doar doua memorii catre Ministerul Sanatatii si ca nu am decat sa astept raspunsul lor, atunci cand va fi redactat.

Am incercat sa-i explic ca, pana acum, nu am primit raspuns la niciunul dintre celei trei memorii depuse (primul dateaza din noiembrie 2012!). Chiar si pentru a primi un numar de inregistrare a trebuit mai intai sa sun eu la Minister si sa-i fac atenti. Ma puteam astepta si acum la aceeasi atitudine de ignorare.

Cand am incercat sa-i aflu numele, s-a enervat, a explodat si mi-a trantit telefonul in nas. Sau cel putin asa a crezut ea… Linia nu s-a intrerupt, astfel ca am auzit comentariile Agresivei. Cuvantul "bou" a fost folosit de cateva ori: “boul asta are nu stiu cate memorii depuse” sau “boul dracului” sau “de ce trebuie sa raspund eu la toti handicapatii?”"... Citeste articolul Agresiva