Vicepremierul Liviu Dragnea spera ca in aprilie sa finalizeze toate simularile de la nivel national pentru deblocarea posturilor din administratia publica centrala si locala si precizeaza ca aceasta flexibilizare va fi supusa unor conditii: "Speram ca in cursul lunii aprilie sa finalizam toate simularile astfel incat sa deblocam situatia din administratie si vom trece la angajarile in regim unu la unu dar cu conditii - inainte de a se trece la aceasta masura, posturile vacante acum si bugetate sa se diminueze cu 15-20%, iar cele care raman vacante dupa aceasta reducere sa mearga pe unu la unu ca regula. De asemenea, restructurarea administratiei centrale si cea din administratia locala sa nu dea cheltuieli mai mari decat cele care sunt acum", potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a precizat ca in timpul discutiilor din luna ianuarie cu reprezentantii FMI s-a atins si acest subiect: "Urmeaza sa informam Comisia Europeana si FMI cu privire la aceasta intentie, dar deja atunci cand am discutat cu FMI, in luna ianuarie, s-a acceptat ca regula de sapte la unu sa fie abordata mult mai flexibil.""

Oficialul guvernamental a subliniat faptul ca, in paralel, este nevoie de o analiza a cheltuielilor cu bunuri si servicii, precum si de o analiza a functionalitatii institutiilor guvernamentale: "Sunt structuri care poate au nevoie de mai multi oameni, dar sunt structuri care pot disparea. De exemplu, cand am preluat ministerul, am propus o structura de personal care diminua la jumatate personalul de conducere. Aveam 12 directori generali, iar acum am sase directori generali si s-ar putea sa mai vina o prasila la mine in minister. E posibil ca intr-o saptamana sau doua sa venim cu o noua organizare, pentru ca inca se mai poate."

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat duminica la Conferinta judeteana a organizatiei PSD Tulcea, in timpul careia presedintele Horia Teodorescu a fost reconfirmat in functie. La finele conferintei, cei doi s-au intalnit cu liderii de sindicat din Galati si Tulcea, iar apoi au sustinut o conferinta de presa.